O călătorie prin inima munților Himalaya cu Unimog 1300 L

Mercedes-Benz Unimog 435
,
1.52K 0

 În urmă cu un an și jumătate, Jennifer Glas, în vârstă de 37 de ani și Peter Glas de 42 de ani, au pornit în cucerirea lumii, cu ajutorul unui Mercedes-Benz Unimog 435, model 1300 L, care, în ciuda vârstei de 29 de ani, a fost un partener de încredere încă din mai 2013.

Turul în jurul lumii durează de 18 luni, timp în care cei doi au parcurs peste 30.000 de kilometri. Cu toate acestea, călătoria este departe de a se fi încheiat, iar Unimog 1300 L mai are încă multe de dovedit.

Abenteuerliche Fahrt durch das Spiti Valley in Himachal Pradesh.

Cei doi au trăit adevărate aventuri în timpul călătoriilor prin subcontinentul indian și prin Nepal, însă cele mai periculoase provocări îi așteptau în nord-vestul Indiei. Așa cum era de așteptat, drumurile ce duc până la munții Himalaya de pe teritoriul Indiei sunt deschise doar pe timp de vară, ceea ce înseamnă că din noiembrie și până în mai acestea sunt închise.

Jennifer und Peter vor ihrem Glaarkshouse in Südindien.Drumurile din această parte de lume merită într-adevăr titlul de „cele mai periculoase trasee off-road din lume”, în mare parte datorită munților înalți, a pantelor abrupte și a pericolului mare de avalanșe. Te poți descurca în acest mediu doar dacă conduci un vehicul cu o gardă la sol înaltă, tracțiune și putere suficientă, chiar și la altitudini mai mari de 5.000 de metri, iar Unimog 1300 L poate face față cu brio acestor provocări.

Așadar, Jennifer și Peter au adăugat în portofoliu lor un număr de recorduri cum ar fi – parcurgerea drumului aflat la cea mai mare altitudine, cu Unimog 1300 L și trecătorile din munți aflate la altitudini mari. „Casa noastră de șapte tone nu este cea mai rapidă, dar ajungem oriunde și traversăm orice obstacol!”. Cei doi intenționează să își continue călătoria în sud-estul Asiei, fără a avea în minte finalitatea clară a acestui traseu.

Mai mult decât atât, cititorii revistei „Off Road” au votat modelul Mercedes-Benz Unimog drept cel mai bun vehicul de off road în 2014 la categoria „Vehicule Speciale”.

Offroad-Freude in einer Sandwüste bei Leh in Ladakh.

Comentati?

Your email address will not be published.