“Rock ca un uragan” – Solistul de la Scorpions conduce un SLS AMG Roadster

Mercedes-Benz SLS AMG Roadster
,
1.39K 0

Solistul de la Scorpions, Klaus Meine, simte “Winds of Change” (“Vântul schimbării”) în Mercedes-ul său SLS AMG Roadster. Artistul în vârstă de 67 de ani are senzația că își trăiește „Moment of Glory” (“Momentul de glorie”) de fiecare dată când urcă la volanul bolidului pe care l-a achiziționat acum doi ani.

Și a fost dragoste la prima vedere pentru omul care cântă “rock ca un uragan”, așa cum spune hit-ul formației lansat în anii ’80. “Pur și simplu, simțeam că trebuie să cumpăr mașina asta”, povestește el despre ce a simțit când a văzut primul SLS. “În 2011, au anunțat că vor construi din nou versiunea SLS Roadster, iar eu am cumpărat-o în 2013.”

Cântărețul rock a povestit celor de la Motor Trend despre SLS-ul său, în perioada în care se afla cu Scorpions în turneu în Statele Unite. Ce notă i-ar acorda mașinii cu 570 CP? 10 plus, fără discuții!

“Este o mașină superbă”, spune el. “Conduc Mercedes-uri de ani buni, am avut un SL, o decapotabilă, dar SLS-ul este o veritabilă mașină sport. Se conduce atât de diferit! Și este atât de distractiv să scoți frumusețea asta din garaj!”

“Iar din punct de vedere tehnic, cu mașinile Mercedes nu dai greș niciodată!”, garantează Meine.

Scorpions SLS AMG Roadster

O mică problemă? Da, dar nu suficient de importantă încât să-l facă să renunțe la supercarul său. “SLS-ul, care este o mașină sport din toate punctele de vedere, este atât de jos, încât simți orice denivelare a asfaltului.” Klaus Meine spune că atunci când conduce mașina pe un drum de viteză, cum ar fi autobahn-ul din Germania, are nevoie de multă forță pentru a îmblânzi acei cai putere sălbatici ai vehiculului. “Pare atât de încordat, încât simți chiar și zgârieturile din asfalt; le simți în spate și în fiecare parte a corpului”, spune despre mașina-dinamită, omul care a lansat hit-ul “Dynamite”.

“SLS-ul este cea mai lat ca o limuzină Mercedes sau ca mașinile sport. Este lat ca un Hummer. Când conduci un Hummer, ai senzația că este atât de mare. Ai același sentiment și într-un SLS.” Dar SLS-ul lui Klaus Meine abia dacă părăsește garajul pet imp de iarnă. Iar când stăpânul se află în turneu, nimeni nu îndrăznește să-l atingă.

 

Mașina salvatoare: Mercedes ML500

Cu iarna care bate la ușă, Klaus Meine are nevoie de o mașină de rezervă salvatoare. Și chiar o are: Mercedes ML500. “Te duce oriunde, oricând și are un interior foarte generos”, este descrierea artistului.

“Este o mașină pentru viața de zi cu zi, dar și atunci când ai nevoie să îngrămădești multe lucruri în ea, mai ales când pleci în vacanță”, explică Meine.

Scorpions ML500

“Între ML și SLS este o diferență ca de la cer la pământ. Cu SLS-ul, singurul lucru pe care îl poți lua cu tine dacă, să zicem, joci tenis, este husa cu rachete. În rest, nu-ți mai rămâne loc de nimic. Așa că într-o familie, dacă ai un SLS, este bine să ai și un SUV. De fapt, mereu e bine să ai și o mașină mare.”

Deși și-ar putea permite orice mașină care apare pe piață, rocker-ul a preferat să rămână fidel brand-ului. “Atunci când crești în Germania și îți permiți să alegi dintre firme ca Porsche, BMW sau Mercedes, odată ce ai ales, nu te mai răzgândești”, spune Klaus Meine. “Rămâi cu acel brand pentru tot restul vieții.” Și se pare că nu este singurul. Și ceilalți membrii ai formației sunt fani Mercedes.

“Cred că, cu excepția lui Matthias, care este chitaristul nostru și care are un Porsche, eu și Rudolf Schenker facem parte din marea familie Mercedes, conducem aceste mașini de atâția ani”, povestește el. Apariția unui nou model este o știre importantă pentru amândoi: “Mereu zicem: Wow, apare un Mercedes nou. Trebuie să-l încercăm. Hai să-l testăm!”

Klaus Meine a ales versiunea roadster pentru a nu atrage atenția. De parcă ar putea să se strecoare discret prin trafic cu asemenea mașină…. “Oriunde mergi cu versiunea cu portiere gullwing, este un spectacol pe cinste când se deschid ușile. E ca și cum te-ai afla pe scenă. Am decis că nu asta vreau, pentru că primesc aplauze suficiente de fiecare dată când urc pe scenă. Deci nu am nevoie de aplauze și când mă duc la benzinărie.”

Așa că Meine a avut răbdare până la apariția decapotabilei. “Am știut că asta este mașina mea”, își amintește el.

Ce departe este acum de prima sa mașină, Volkswagen-ul Beetle pe care îl conducea în anii ’70…

 

Sursă: Motor Trend.

Comentati?

Your email address will not be published.