Aventură la bordul unui G-Class

,
1.98K 0

15 zile. 12 țări. Aproape 11 00 de kilometri atât pe uscat, cât și pe apă. Acestea sunt cifrele unei aventuri în care a pornit Mike Horn, practicant de sporturi extreme. Curajosul Horn și echipa sa au avut la dispoziție două Mercedes-uri G-Class, pe care le-au condus din Elveția și până în Pakistan. Haideți să pornim în aventură, alături de el!

“De obicei, nu folosesc vehicule în aventurile mele. Dar de această dată, Mercedes-Benz G-Class m-a ajutat să ajung în cele mai îndepărtate locuri. Abilitățile în off-road și tehnologia inovatoare de care beneficiază această mașină sunt, de-a dreptul, incredibile. Mașina este pentru mine un alter ego motorizat perfect”, spune Mike Horn.

Aventurierul a pornit în călătorie acum o lună, de la Château-d’Oex din Switzerland. SUV-ul de peste 35 de ani, G-Class, cu puteri de neegalat în off-road și cu o gardă la sol pe măsură, i-a ținut în siguranță pe el și pe tovarășii săi de călătorie, pe drumurile grele din Germania, Polonia, Lituania, Letonia, Rusia, Kazakstan, Uzbekistan, Tajikistan, Kirgizstan, China și Pakistan. Nici chiar pantele cu înclinări de 54%, nici chiar apele adânci de peste 60 de centimetri nu au fost obstacole pentru ei.

Mercedes-Benz G-Class

Mercedes-Benz și Mike Horn lucrează de mulți ani împreună. “Oferindu-i două vehicule G-Class, i-am asigurat lui Mike Horn partenerii ideali pentru această expediție”, a declarat Dr. Jens Thiemer, vicepreședintele diviziei de Marketing de la Mercedes-Benz. De curând, Mercedes a sprijinit și expediția PANGAEA. În cadrul acelei aventuri, din 2008 și până în 2012, Mike Horn a bătut lumea în lung și-n lat, inițiind proiecte ecologice și sociale alături de tineri, sub sloganul tematic “Explorează. Învață. Acționează.” Din acel moment, peste 100 de proiecte de acest gen au fost demarate.

Mercedes-Benz G-Class

Vă invităm acum să-l urmăriți pe Mike Horn și pe partenerii săi motorizați în aventurile prin lume, cu ajutorul unor clipuri impresionante:

1. Toate începuturile sunt grele, dar acesta în mod deosebit. Plecăm într-o călătorie care e face o dată în viață.

2. Aventurile rusești. E greu să ajungi în Rusia, dar mai greu e să pleci de acolo. Aflați de ce fotograful delegației a fost arestat la graniță:

3. Dar Moscova, cu Piața Roșie și gigantul Kremlin, este un tărâm de poveste:

4. Traversarea Kazhstanului le-a predat călătorilor lecția despre răbdare!

5. Mercedes-urile G-Class mănâncă pământul, iar echipa se apropie de Bukhara din Uzbekistan.

6. Aproape de granița cu China. Aici Mike își întâlnește prietenii alpiniști, Fred Roux și Köbi Reichen: “Este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje pe care le-am văzut vreodată”, remarcă Mike.

7. Pe drumul spre K2, echipa trebuie să traverseze câteva râuri. Din fericire pentru ei, Mercedes-Benz G-Class este construit pentru asemenea provocări.

8. Și ajung, în sfârșit, în Pakistan! “Oameni care nu au mai nimic ne-au dat to ce aveau”, povestește Mike despre locul în care a visat mereu să ajungă.

Și tocmai când credeați că aventura a luat sfârșit, o nouă expediție începe: “Drive 2 Climb 2 Ski K2”. Mike Horn și echipa sa de alpiniști, Fred Roux and Köbi Reichen, sunt pregătiți să escaladeze al doilea cel mai înalt vârf din lume, muntele K2 de 8611 de metri. Ei visează să devină primii alpiniști care să coboare pantele aprupte aproape în totalitate pe schiuri.

Comentati?

Your email address will not be published.