Stirling Moss, 85 de ani: Nemuritorul gentleman al vitezei

Sir Stirling Moss a împlinit 85 de ani
,
1.32K 0

Legendarul pilot de Formula 1, Stirling Moss, a împlinit 85 de ani și Mercedes i-a făcut cel mai tare cadou. Britanicul și nemții au bătut palma, iar Sir Stirling Moss a devenit noul Ambasador al imaginii Mercedes în lume.

“Pare nemuritor”. Asta a spus presa din Marea Britanie despre Stirling Moss, pilotul care s-a retras la 81 de ani. Săptămâna aceasta, legenda vie a împlinit 85 de ani și a sărbătorit anticipat urcînd din nou la volan la Festivalul Vitezei de la Goodwood, la invitația Mercedes.

Moss, care a obținut permisul de conducere la 15 ani, este membru International Motorsports Hall of Fame, după ce a obținut rezultate de succes în diverse categorii, dar este considerat “cel mai mare pilot care nu a câștigat niciodată titlul mondial”. Faptul că a fost pilotul englez cu cele mai multe victorii în Formula 1 până în 1991, când a fost detronat de Nigel Mansell, a fost mereu o slabă consolare pentru cel care a petrecut pe pistă mai mult de șapte decenii.

 

stirling_moss__monaco_1961__by_f1_history_d5i312p__1410511677_45523

 

Părinții lui au visat întotdeauna să-l vadă dentist, dar în loc de clinică, Stirling a a ales volanul. Prima sa victorie în Formula 1 a avut loc la Marele Premiu al Marii Britanii, în Aintree, la volanul unei Săgeți Argintii W 196 R, în 1955, la un an după ce a intrat în competiție.

În același an, dar în altă locație, la Mille Miglia, a obținut cel mai bun timp din istorie pentru cursa de 1000 de mile din Italia: 10 ore, 7 minute și 48 de secunde, ceea ce înseamnă o viteză medie de 157.65 km/h. Cu jumătate de secol în urmă, era o viteză amețitoare!

 

Comentati?

Your email address will not be published.