Cârlige de remorcare demontabile vs. semidemontabile – tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii auto

,
2.07K 0

Fie că ți-ai propus să cumperi un cârlig pentru Dacia Logan sau unul pentru un Volkswagen Passat, probabil te-ai întrebat cum anume ar trebui să filtrezi toate ofertele peste care dai. Ce anume diferențiază un cârlig demontabil de unul semidemontabil și care ar fi cel care s-ar potrivi cel mai bine pe mașina pe care o conduci. Dacă erai în căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, ai ajuns unde trebuie, pentru că mai jos ți-am pregătit toate informațiile de care ai putea avea nevoie pentru a comanda un cârlig auto perfect pentru autoturismul tău. Iată ce ar trebui să știi!

Cum alegi un cârlig de remorcare potrivit pentru mașina ta?

Cârligele auto nu sunt accesorii universale, de aceea trebuie să alegi modelul potrivit pentru mașina pe care o conduci. Piața acoperă nevoia tuturor șoferilor, așa că tot ce va trebui să faci va fi să optezi pentru varianta compatibilă cu marca și modelul autoturismului tău, anul de fabricație al acestuia, tipul de caroserie, tipul de tracțiune, sarcina maximă remorcabilă admisă, sarcina de apăsare verticală, gradul de utilitate, sistemul de montare sau demontare, dar și prețul acestui tip de accesoriu auto atât de folositor în multe situații.

Pentru a înțelege care este diferența între cele două mari categorii de cârlige auto de remorcare, citește în continuare specificațiile fiecărui tip în parte.

Cârlige Semidemontabile

Primul și, probabil, cel mai important avantaj al acestui tip de cârlig auto este prețul foarte accesibil, mai mic decât alte modele prezente pe piață. Deși nu contravaloarea unui produs ar trebui să primeze atunci când îl achiziționezi, ci calitatea acestuia, te asigurăm că varianta semodemontabilă a unui cui de remorcare este rezistentă și perfectă pentru orice tip de autoturism, mai ales atunci când preferi să te bucuri de avantajele sale ocazional. De pildă, un cârlig auto semodemontabil este ideal pentru tine dacă vrei să îl utilizezi în vacanțe, atunci când iei cu tine și un suport de bicicletă.

Montarea și demontarea unui astfel de accesoriu auto se realizează destul de ușor, prin simpla desfacere sau strângere a două șuruburi cu o cheie fixă, inelară sau tubulară.

Cârlige Demontabile

Cârligele demontabile sunt mult mai simplu de utilizat, mai ales dacă nu ești genul de șofer pasionat de șurubărit. După montarea propriu-zisă a unui cârlig auto demontabil, tot ce vei avea de făcut atunci când vei avea nevoie să îl folosești va fi să folosești o manetă de eliberare pentru a securiza remorca sau rulota pe care vrei să le tractezi. Avantajele acestui tip de cârlig auto sunt direct proporționale cu prețul de achiziție, ceva mai mare decât al cârligului semidemontabil.

Cârlige demontabile cu cheie

Dacă preferi să îți iei toate măsurile de precauție, acest tip de cârlig auto ar fi cel mai potrivit pentru mașina ta, pentru că vine la pachet cu un sistem antifurt. Deși este cel mai scump dintre toate celelalte modele dintre care poți alege, siguranța pe care acesta ți-o oferă, dar și ușurința cu care îl poți monta în câteva minute, fac din cârligul demontabil cu cheie cea mai bună variantă pentru tine.

Pentru a înțelege mai bine care este metoda cea mai simplă prin care poți monta un cârlig de remorcare, fără ajutorul unui specialist în domeniul auto, ți-am pregătit un tutorial video, pe care îl poți urmări aici.

Comandă și tu un cârlig de remorcare în Cluj, București, Iași, Timișoara, Constanța sau în orice altă localitate din România și beneficiază de toate avantajele unui astfel de accesoriu auto, de care te vei bucura pentru mult timp de acum înainte.

Comentati?

Your email address will not be published.