Banc cu polițiști? Camion Mercedes-Benz sculptat amendat că a parcat aiurea

,
2.05K 0

Nu poți fenta regulile de circulație în Germania. Nici chiar dacă ești un simplu… exponat! Un ofițer de poliție a amendat un camion fără șofer pentru că a parcat cam… pe o clădire.

Polițistul care a pus procesul verbal pe parbrizul camionului și-a pierdut simțul umorului de tot. În Karlsruhe, Germania, sculptorul (da, sculptorul, nu șoferul!) trebuie să plătească acum o amendă de parcare în valoare de 30 de euro pentru că și-a lăsat opera de artă sub formă de camion Mercedes, sprijinită de o clădire din centrul orașului. Artistul austriac Erwin Wurm și-a instalat acolo propria sa viziune distorsionată asupra șofatului, cu ocazia celebrării a 300 de ani de la fondarea orașului.

Camion Mercedes-Benz

Compania responsabilă pentru montarea camionului într-o poziție atât de bizară, cu partea din spate peste parterul clădirii, aproape ajungînd la etajul 1, intenționa să facă apel împotriva deciziei polițistului care nu a înțeles nici gluma, nici arta.

Dar la câteva ore de la momentul în care informația a ajuns pe internet, secția de poliție de care aparține ofițerul fără simțul umorului a făcut un anunț prin care susține că amenda pentru parcare era doar o glumă și ar trebui tratată ca atare. Parcă sună ca și cum ar încerca să-și salveze reputația, nu-i așa? Cam târziu pentru asta…

Camion Mercedes-Benz

Camionul Mercedes-Benz îndoit pe clădire, care se vede clar că este un exponat, e doar una dintre numeroasele creații ale artistului. Acesta este cunoscut în lumea artei modern, pentru că întinde, umflă sau contorsionează vehiculele cu care lucrează, dîndu-le forme neconvenționale și amuzante. Ok, poate că zidul unei clădiri nu este un loc obișnuit de parcare, dar nici acest camion Mercedes-Benz nu este un camion real. Aparent, polițistul din Karlruhe nu înțelege acest gen artistic!

Artistul, Erwin Wurm, s-a născut în 1954 și trăiește în prezent și la Viena, și în Liberg, Austria. Sperăm că acolo pot înțelege arta modernă atunci când o zăresc. Baftă, Herr Wurm!

Comentati?

Your email address will not be published.