Daimler şi Infiniti deschid o nouă comună în Mexic

,
1.16K 0

Daimler duce alianța cu Renault-Nissan la nivelul următor, anunțînd un parteneriat cu Infiniti pentru o nouă uzină care se va înființa la Aguascalientes, în Mexic.

Denumită COMPAS (Cooperation Manufacturing Plant Aguascalientes) și aflată lângă centrul de asamblare Nissan A2, noua uzină va fi leagănul filialei de lux Infiniti a brand-ului japonez, iar noile modele gemene Q30/QX30 vor fi produse aici alături de viitoarea generație de mașini compacte de la Mercedes-Benz.

Centrul Aguascalientes este doar unul auxiliar în cadrul rețelei de producție Mercedes, modelele compacte urmînd să fie asamblate şi în cadrul altor centre de producție Daimler din Europa și China. Deși informația nu a fost confirmată oficial, modelele Mercedes care vor primi eticheta ‘Made in Mexico” vor fi viitoarele generații GLA și CLA.

Capacitatea anuală inițială a uzinei COMPAS este estimată la peste 230.000 de vehicule. Dacă cererea este mare, noua uzină poate fabrica până la 300.000 de mașini pe an. Primele vehicule Infiniti vor ieși pe porțile uzinei în 2017, în timp ce Mercedes plănuiește să demareze asamblarea modelelor proprii la Aguascalientes în 2018.

Ambele companii vor investi un miliard de dolari pentru punerea bazelor noii uzine, fiecare avînd o participaţie de 50% la societatea COMPAS. Până în 2020, fabrica Daimler-Infiniti va crea în mod direct peste 3.600 de locuri de muncă.

COMPAS este condusă de o echipă managerială internațională Daimler-Infiniti: Ryoji Kurosawa este director general (CEO); Uwe Jarosch este director financiar (CFO), iar Glaucio Leite este responsabil pentru calitatea produselor (CQO).

Întreprinderea comună este doar o mică piesă dintr-un puzzle mai mare al colaborării Daimler-Infiniti. Conform acestei înțelegeri, cele două companii vor dezvolta în parteneriat propriile generații viitoare de vehicule compacte premium, colaborînd strâns pe parcursul fiecărei faze din cadrul procesului de dezvoltare a produsului.

Comentati?

Your email address will not be published.