Limuzinele Mercedes ale Mariei Callas au fost vândute la prețuri astronomice

,
1.4K 0

Două limuzine Mercedes-Benz 600, care au aparținut odată legendarei cântărețe de operă Maria Callas (1923 – 1977), au fost vândute pentru prețuri astronomice de peste 240 000 de dolari, în cadrul unei licitații care a avut loc la Monte Carlo.

Frumoasa soprană născută în America și avînd origini elene se plimba la bordul celor două limuzine, oricând concerta în orașe europene.

Maria Callas 2Sumele la care erau estimate cele două vehicule erau de 67 000 de dolari, respectiv 112 000 de dolari, dar în seara licitației organizate de Artcurial pentru mașini clasice și sport, la Hotel Hermitage de pe Riviera Franceză, un colecționar european s-a gândit că merită mult mai mult. Așadar, a plătit114 588 dolari, respective 128 736 dolari pentru a pleca acasă cu cele două limuzine aproape identice, care i-au aparținut odată artistei care este celebră și pentru aventura sa cu magnatul grec Aristotle Onassis.

La cererea Mariei, un radio a fost montat în spatele uneia dintre mașini, dar nu pentru a se asculta pe sine. “Chiar urăsc să-mi ascult propria voce. Prima dată când am făcut acest lucru, am plâns și am vrut să opresc totul, să renunț la muzică”, a povestit într-unul dintre ultimele interviuri acordate.

Ambele mașini au fost achiziționate de artistă în 1967, pentru a-și face călătoriile mai confortabile de la o scenă la alta. Acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după divorțul sopranei și după ce aceasta a renunțat la cetățenia americană, fapt care a ajutat-o din punct de vedere financiar, pentru că nu mai era nevoită să plătească taxe în Statele Unite.

Limuzinele Mercedes-Benz fac parte dintr-o colecție de 11 vehicule, care aparține unui prieten al familiei Callas. Toate au fost scoase la licitație.

“În această seară, sumele licitate s-au ridicat la nivelul talentului imens al sopranei”, a declarat directorul casei de licitații Artcurial, Matthie Lamoure.

 

Comentati?

Your email address will not be published.