Departe de civilizație – La bordul unui Mercedes-Benz SL în Provence

,
1.32K 0

Miroase a lavandă arsă de soare. Fiți alături de noi în acest tur al regiunii franceze Provence, la bordul unui Mercedes-Benz SL de legendă. Nu vă grăbiți. Avem tot timpul din lume pentru a călători!

Mercedes-Benz SL prelungește fiecare moment și îl imprimă adânc în memoria călătorilor. Nici nu contează dacă este dimineața devreme sau noaptea târziu, sfârșit de săptămână sau abia luni sau marți. Mercedes-Benz SL in Provence (10)Clasicul 280 SL plutește deasupra drumurilor pline de serpentine, iar sub capota ușor curbată, motorul său toarce liniștit. Mirosul de piele naturală, finisajele din lemn și instrumentele de bord cromate readuc senzația unor vremuri demult apuse.

Și nu e o singură mașină care strălucește sub soarele Mediteranei. Recondiționate perfect, cu vopseaua lor lustruită impecabil, arătînd ca niște sculpturi baroce, SL-urile primesc salutul prietenesc al localnicilor, fără să atragă însă, prea multă atenție. Sunt trei modele Pagoda din anii ’60 și încă trei urmași ai generației R107. Ba chiar șapte dacă punem la socoteală și mașina de pe remorcă, pregătită să intervină oricând unul dintre “bunici” obosește.

Drumurile sunt pustii în afara sezonului turistic, așa că nimic nu întrerupe această plimbare confortabilă pe drumurile flancate de câmpuri de lavandă și de stânci de piatră apărute ici și colo.

Mercedes-Benz SL in Provence (8)

Spectaculoase, dar la fel de silențioase, locurile acestea au atras artiști dintotdeauna. Pictorul modern Marc Chagall, artistul maghiar Victor Vasarely și pictorul postbelic Jean Deyrolle sunt doar câțiva dintre cei care au trăiat aici, nu departe de Chateau de Gordes.

Cu stresul cotidian la ani lumină distanță, călătoria îi face pe cei care se află la volan să se simtă ca și cum ar fi varianta modernă a lui Grace Kelly și Cary Grant în filmul “Să prinzi un hoț”, regizat de nimeni altul decât de maestrul suspansului Alfred Hitchcok.

Comentati?

Your email address will not be published.