Aston Martin DB11 va provoca S-Class Coupe

,
1.75K 0

Aston Martin DB11 a fost surprins la Nürburgring. Înlocuitorul modelului DB9 ar trebui să fie comercializat începînd cu 2017 și ar trebui să-i dea ocazia modelului S-Class Coupe să demonstreze ce poate.

Elementele de design preluate direct de la conceptul cu linii senzuale DB10 – mașina care îl va însoți pe James Bond în aventura sa cu numărul 24 de pe marele ecran, Spectre – sunt evidente în ciuda deghizării, inclusiv spatele abrupt, neobișnuit de scurt și linia joasă a plafonului.

Sub noul prototip spionat se ascunde o nouă platformă. Denumită VH500, aceasta este o versiune revizuită a actualei structuri VH din aluminiu, înzestrată cu suspensii și transmisii noi, sisteme electrice modernizate și materiale compozite ușoare.

Ca și în cazul gamei rivale Bentley Continental, puterea va veni dintr-un motor V12 twin turbo – care marchează continuarea parteneriatului cu Ford pentru furnizare de motoare; un twin turbo V8 de 4.0 litri, oferit de nimeni alții decât cei de la Mercedes-AMG. Aston Martin nu plănuiește vreo schimbare mecanică internă, recalibrând ECU-ul și sistemul de evacuare, pentru a obține acel sunet și caracter tipic britanice. Chiar și așa, puterea standard de 510 CP este deja apropiată de cea dezvoltată de vechiul motor V12 de 5.9 litri, așa că o creștere de putere nu este vitală.

Grație noii structuri, se pare că Aston Martin DB11 va fi mai ușor și mai agil ca niciodată, cu cifre de consum și de emisii mai mici cu 20% față de cele ale predecesorului său.

Sursă foto: AUTOMEDIA

Comentati?

Your email address will not be published.