BMW Z5 spionat. Rivalul Mercedes-ului SLC iese la teste pe timp de iarnă

,
1.28K 0

Modelul recent lansat Mercedes-Benz SLC, cunoscut anterior sub denumirea de SLK, este cap de afiș zilele acestea. Dar BMW nu stă pe loc. În premieră, fotografii noștri spion au surprins în mișcare BMW Z5.

Actualul Z4 este cam depășit, tot decorînd standurile showroom-urilor încă din 2008, un fapt care ne face să ne dorim, în secret, o nouă generație a roadster-ului BMW. Și predecesorul său a purtat același nume, ca urmare a modificării denumirii de la Z3 la Z4. Acum BMW este gata să facă din nou o schimbare, noul model urmînd să primească denumirea Z5.

Mașina cu care s-a întâlnit fotograful nostru spion la o temperatură de -25 de grade Celsius, nu dezvăluie prea multe. Din păcate, fotografiile au un nivel scăzut de luminozitate, iar detaliile sunt greu de sesizat.

Vedem un roadster acoperit cu bucăți de camuflaj, care, bineînțeles, vine cu un design cu capotă alungită și o parte frontală amplă. Este încă neclar dacă BMW va păstra acoperișul metalic al actualului Z4. Acoperișul prototipului este mascat cu o prelată din material textil, deci probabil că plafonul din metal va rămâne pe poziții. Totuși, nu este exclus ca BMW să renunțe la pavilionul rigid în favoarea unui acoperiș din pânză mai ușor, mai facil de operat.

BMW-Z5-0s06

Încă un semn de întrebare apare în privința platformei aflată la baza modelului Z5. Ca urmare a absenței îndelungate după ce BMW și Toyota și-au unit forțele pentru a dezvolta un model ultra-performant, am spune că nu ar fi de neconceput ca Z5 să fie, de fapt, primul rod al acestei colaborări. O veste clară este însă așteptată până în toamna anului viitor.

FOTO: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.