Deja în teste: versiunea de stradă a lui Mercedes-AMG GT3

Mercedes AMG GT3 versiunea stradală
,
1.52K 0

După ce Mercedes-AMG GT a apărut în showroom-uri, a venit timpul pentru versiunile speciale să intre în luminile reflectoarelor. Și vorbind despre acestea, un prototip GT al viitorului Mercedes-AMG GT3 în versiune stradală tocmai a fost spionat în timp ce dădea ture la Nürburgring, având un pachet aerodinamic complet.

Fără a avea un kit de caroserie, aripile sunt mai late, iar bara parașoc din față are o înfățișare mai agresivă. Se remarcă aripioarele de la bara față dar și cele de pe aripi, ce au rolul de a crește forța de apăsare pe puntea față, acestea din urmă fiind cel mai recent trend în ceea ce privește aerodinamica.

De fapt, toate avantajele unui tratament Black Series, inclusiv ecartamentul mai lat, sunt prezente aici. Ca de obicei, cavalerul negru va fi cel mai puternic model al gamei.

Cu toate acestea, se pare că nemții joacă la derută. În timp ce șeful AMG Tobias Moers a confirmat că va exista și un Mercedes-AMG GT Black Series, un asemenea model apare mai târziu pe parcursul vieții unui Mercedes.

Mercedes-Benz a lansat AMG GT în toamna anului 2014, confirmînd ciclul de viață obișnuit de șapte sau opt ani. Faptul că vedem acum prototipul unei serii speciale, înseamnă că, cel mai probabil, acesta va intra în producție în 2016, ca model 2017, ceea ce pare un interval de timp potrivit pentru lansarea versiuni stradale a mașinii de curse Mercedes-AMG GT3, prezentată anul acesta la Geneva.

La scurt timp după lansarea mașinii sport în 2014, au existat o serie de informații care indicau că Mercedes-AMG intenționează să urmeze aceeași strategie cu mai multe modele speciale folosită cu succes și de Porsche pentru gama 911.

În locul unui Black Series, tot acest camuflaj ascunde probabil versiunea de stradă a modelului de curse Mercedes-AMG GT3. Cum ați ghicit deja, aceasta va fi un competitor direct pentru Porsche, cu țintă undeva între 911 GT3 și GT3 RS, dar Mercedes va folosi o denumire diferită. Când vine vorba de modele de stradă, denumirea “GT3” le aparține celor din Zuffenhausen, care au mai câștigat o dispută pe aceeași temă cu Aston Martin.

În ceea ce privește puterea, aceasta nu va depăși 550 CP – obșinutți din motorul V8 bi-turbo prin mărirea presiunii de supraalimentare, dar va avea mai puțină masă de tras după el, pentru că trebuie să ne așteptăm la o dietă bazată pe fibră de carbon.

Conform unor surse din interior, noul motor biturbo AMG V8 de de 4.0 litri este capabil să ajungă până la 600 CP.

Ca de obicei în cazul unor asemenea modele, cifrele de accelerații și viteză maximă nu vor fi suficiente pentru a reda realitatea, dar câteva viraje luate în viteză la volanul acestei mașini ar trebui să fie convingătoare. Iar toate informațiile vor fi comunicate prin intermediul timpului obținut pe o tură la Nurburgring.

Foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.