Poze spion: MINI Countryman pătrunde pe teritoriul GLA

,
1.49K 0

Chiar dacă rivalul tradițional pentru Mercedes-Benz GLA este BMW X1, atenția sporită acordată designului de către MINI Countryman îl transformă într-un concurent apropiat crossoverului din Stuttgart.

Acum mai mult ca oricând, MINI Countryman pare hotărât să fure din clienții Mercedes-Benz GLA, datorită unor dimensiuni mai mari, negând astfel unul dintre cele mai mari dezavantaje MINI și anume lipsa spațiului la interior.

Chiar dacă designul exterior încă ne lasă să ghicim, mașina pare să adopte o formă mai dreaptă, mai robustă, însă fără a renunța la trăsăturile emblematice MINI (exceptând mărimea, evident…).

Actualul MINI Countryman nu este deloc învechit, primind un facelift nu mai departe de anul trecut, așadar modelul despre care vorbim acum va fi  lansat cel mai probabil abia peste câțiva ani.

Mașina va folosi aceeași platformă UKL pe care o regăsim și pe MINI Cooper-ul din 2014 – atât în varianta cu trei, cât și cea cu cinci uși – dar și pe BMW Seria 2 Active Tourer (și Seria 2 Grand Tourer care va fi lansat în curând) sau pe viitorul BMW X1 pe care îl vom admira în această toamnă.  Se spune (și este ușor de înțeles de ce este foarte posibil să fie și adevărat) că a existat o legătură foarte strânsă între dezvoltarea micului SUV BMW și viitorul MIN Countryman.

Ca și viitorul BMW X1, MINI Copper Countryman ar trebui să primească tracțiune față în versiune standard, iar sistemul cu tracțiune integrală drept opțional. Versiunile mai puternice cum ar fi Cooper S Countryman sau chiar Cooper Works vor beneficia de sistemul ALL4 standard, dar și o putere de peste 230 CP.

Spy-Shots of Cars

Vom vedea de asemenea și motoare de 1.5 litri care au debutat pe vechile modele MINI și care vor popula gama entry-level BMW-MINI de acum încolo. Vehiculele ceva mai serioase vor beneficia de unități turbo de doi litri în patru cilindri. Cât privește transmisia, vom avea o cutie manuală în șase rapoarte sau una automată în șase raporte drept opțională.

Ne așteptăm la o întreagă listă de dotări pentru confort și siguranță cum ar fi sistemul de asistență la parcare, sistemele de avertizare pietoni și avertizare coliziune, dar și o funcție/sistem de informare asupra limitei de viteză.

Odată cu anunțarea reducerii gamei MINI, am putea spune că acesta va fi penultimul model MINI din actuala gamă care cuprinde deja MINI Cooper (3 și 5 uși), următorul Cooper Clubman și, posibil, o nouă mașină sport care va înlocui Coupe-ul și Roadster-ul.

Înapoi la Mercedes-Benz GLA, indiferent cât de asemănătoare ar fi ca dimensiuini sau prețuri, MINI Cooper Countryman și cel mai mic SUV Mercedes-Benz ar trebui să se adreseze, totuși, unor publicuri total diferite de clienți.

Imagini: Automedia

 

Comentati?

Your email address will not be published.