Exclusiv: Mercedes CLC programat pentru 2019

Noul coupe Mercedes de clasă medie, cu patru uși
,
2.69K 0

Mercedes va introduce un nou coupe în patru uși peste trei ani, acesta avînd la bază actuala generație C-Class. Denumirea – Mercedes CLC – face referire pur accidental la fostul CLC, cunoscut anterior ca C-Class Sport Coupe.

Mercedes a introdus C-Class Sport Coupe (nume de cod CL203) în octombrie 2000, ca fiind un break cu trei uși, cu profil de caroserie în două volume, avînd la bază limuzina C-Class W203, lansată în același an.

Vehiculul a fost disponibil în America de Nord începînd cu 2001, iar producția s-a încheiat în 2008. C-Class Sport Coupe a jucat un rol important în construirea Clasei A din zilele noastre, fiind cel mai ieftin Mercedes oferit pe piața americană.

În 2008, mașina a suferit un facelift, iar numele i-a fost schimbat în CLC-Class. Deși vehiculul încă avea la bază platforma W203, a primit o parte frontală și una posterioară modernizate, inspirate de seria W204 a Clasei C. Deși CLC a folosit aceeași platformă, Mercedes susține că foarte multe componente au suferit modificări.

În 2011, Mercedes a decis să pună capăt producției CLC-ului și să-l înlocuiască cu un coupe tradițional, bazat pe limuzina C-Class W204.

C-Class Coupe lansat în 2012 a fost poziționat foarte bizar pentru un coupe, într-o gamă de prețuri mai scăzută ca a limuzinei. Această situație s-a modificat abia cu câteva luni în urmă, când Mercedes a lansat noul C-Class Coupe, avînd la bază seria W205 a actualei generații C-Class.

Privind acum în viitor, Mercedes plănuiește să revigoreze reputația CLC, cu un coupe cu patru uși, bazat tot pe limuzina C-Class W205.

Noua denumire CLC reprezintă o simplă coincidență de nume cu fostul CLC. Acesta corespunde noii strategii de denumire a modelelor a celor de la Mercedes. CL vine de la “coupe”, iar litera C arată apartenența la familia C-Class.

Viitorul CLC va umple spațiul lăsat liber între actualul CLA și CLS, care, pe viitor, ar putea primi numele de CLE, conform noii strategii.

Viitorul CLC va folosi aceeași platformă MRA ca și limuzina și coupe-ul C-Class și estimăm o gamă de motorizare restrânsă, incluzînd doar versiunile de top de la C-Class, dar și două versiuni AMG, propulsate de către noul motor V8 biturbo de 4,0 litri.

Ne așteptăm ca Mercedes să introducă noul Mercedes CLC în 2019, după ce actuala limuzină C-Class W205 va fi supusă unui facelift.

Foto: Automedia.

Comentati?

Your email address will not be published.