Rivalul Mercedes pentru Tesla Model S confirmat de șeful r&d

,
1.51K 0

Rivalul Mercedes pentru Tesla Model S killer este deja în plan, a dezvăluit Thomas Weber, șeful companiei R&D. Revoluționarul model electric va avea o autonomie de 311 mile (500 km).

“Lucrăm la un concept inteligent pentru un model electric deosebit de atractiv cu o autonomie de 400-500 de kilometri (228-311 mile). Mașina va fi gata în curând”, explică Weber, în interviul acordat recent revistei germane Auto motor und sport.

Timpul și banii investiți de către Mercedes în acest proiect prețios ar trebui să se amortizeze cu ușurință, pentru că acest concept electric dezvoltat pentru rivalul modelului Tesla va fi oferit și alături de modele din cadrul gamei. Pentru a face lucrurile mai clare, jumătate din bugetul r&d estimatat la 5,68 miliarde de euro a fost cheltuită pe inovații privind reducerea emisiilor.

Relația Mercedes – Tesla a început cu mult timp în urmă. Daimler s-a aliat cu americanii în 2009 și a achiziționat 9,1% dintre acțiuni în schimbul unui post în consiliul de administrație al lui Elon Musk, dar și al bateriilor folosite de nemți pentru vehiculul lor cu zero emisii B-Class Electric Drive. Parteneriatul a luat sfârșit în 2014, când Mercedes a vândut cele 4% rămase din acțiunile Tesla, ca urmare a înlăturării lor din consiliu.

Bineînțeles, tradiția Mercedes în privința tehnologiei vehiculelor electrice este mai puternică decât ați putea crede, avînd în vedere că divizia de autoturisme de la Daimler a creat numeroase vehicule electrice pe parcursul ultimului deceniu, inclusive versiuni pe baterie, cu zero emisii, cum sunt A-Class, B-Class, mini-mașinuța smart fortwo și chiar supercarul SLS AMG.

Pentru a adăuga consistență încrederii în tehnologia revoluționară, Mercedes a deschis două filiale dedicate creării bateriilor pentru vehiculele electrice și pentru dezvoltarea și producția celulelor lor litiu-ion.

Succesul Tesla spare să le fi captat atenția producătorilor de mașini premium. Mercedes nu e singurull producător care pregătește primul vehicul rival pentru apreciata gamă Tesla. Și Audi lucrează la propriul lor adversar pentru Tesla Model X, un concept al acestuia fiind expus luna viitoare, la salonul auto de la Frankfurt. Modelul, care poartă denumirea Q6 e-tron quattro, va fi poziționat între actualele Q5 și Q7 și se va lua parte la războiul SUV-urilor coupe, aflat în continuă expansiune, alături de best-seller-ul X6 de la BMW, modificat doar în ceea ce privește propulsia electrică.

 

Comentati?

Your email address will not be published.