Mercedes-Benz are permisiunea să testeze mașini autonome pe drumurile publice

,
1.25K 0

Mercedes-Benz a primit permisiunea pentru a testa mașinile autonome ale companiei pe drumurile publice. Flota de mașini autonome construite special pentru teste este alcătuită din modele Mercedes-Benz V-Class.

Mercedes plănuiește să testeze acum cea mai nouă generație a senzorilor Lidar și a sistemului de operare DAVOS (Daimler Autonomous Vehicle Operating System) în condiții reale de trafic.

Lista noilor funcții care se regăsesc acum la bordul mașinilor testate include tehnologii de ultimă oră și unități de procesare grafică (GPU), sisteme de acest timp fiind rareori folosite în industria auto. Șoferi special instruiți pentru astfel de proceduri se vor afla în mașină în permanență, pentru a superviza testul și pentru a se asigura că totul se desfășoară conform planului.

Producătorul auto cu sediul la Stuttgart primise inițial o certificare pentru testarea mașinilor autonome pe drumurile publice din Germania în 2011, o decizie care, în august 2013, a dus la reconstituirea călătoriei legendare a Berthei Benz cu primul automobil, la exact 125 de ani de la parcurgerea acesteia.

Un Mercedes-Benz S-Class a parcurs atunci distanța dintre Mannheim și Pforzheim, rulând complet autonom. Având la bază experiența acumulată pe durata acestei călătorii și multe alte teste și proceduri de cercetare, Mercedes-Benz a dezvoltat ceea ce este cunoscut acum sub denumirea de DAVOS (Daimler Autonomous Vehicle Operating System – Sistemul de Operare al Vehiculelor Autonome Daimler).

Permisiunea acordată producătorului auto premium reprezintă un moment decisiv pentru Mercedes-Benz în dezvoltarea sistemului de rulare autonomă, un domeniu în care cea mai inteligentă limuzină business construită vreodată excelează deja.

Comentati?

Your email address will not be published.