Mercedes-Benz patentează airbag-urile pentru pietoni

,
1.27K 0

Mercedes-Benz a depus dosarul pentru patentarea airbag-urilor pentru pietoni, pentru protecția acestora în cazul unei coliziuni. Tehnologia activează două airbag-uri aflate în montanții din față, dându-i persoanei lovite o șansă mai mare de supraviețuire.

Compania de la Stuttgart a înaintat dosarul pentru patentarea airbag-ului extern în iulie 2017, către Biroul de Patente și Mărci Înregistrate din Statele Unite ale Americii, iar conținutul dosarului a fost făcut public pe 3 august 2017. Între timp, pe parcursul celor doi ani, Mercedes-Benz a perfecționat tehnologia pentru a o face viabilă, așa că viitorii clienți vor beneficia în curând de airbag-uri externe montate pe mașinile lor.

Mercedes-Benz a dezvoltat și tehnologia capotei care se ridică, un concept menit să prevină impactul pietonului lovit cu zona dură a motorului.

Mercedes-Benz pedestrian airbag (3)

În cadrul noii aplicații, senzorii localizați în afara mașinii, care monitorizează traficul și zona înconjurătoare, comandă, umflă și activează airbag-urile din montanții față, ulterior ridicării capotei. Pieptonul nu va ajunge astfel în zona dură a capotei sau în zona parbrizului.

În condiții normale, airbag-urile sunt stocate într-un tub textil înauntrul montanților, ceea ce le face invizibile atât din interior, cât și din exterior.

Comentati?

Your email address will not be published.