Ce ar fi mașinile fără Mercedes-Benz? Iată câteva invenții ale companiei!

,
1.63K 0

Totul se rezumă la a fi primul, la a aduce ceva nou atunci când toată lumea crede că nu mai este nimic de inventat. Cei de la Mercedes-Benz sunt specialiști în domeniu de mai bine de un secol. Compania cu stea în frunte a inventat ABS-ul, airbag-ul și să nu uităm că automobilul a fost inventat de Carl Benz!

Deci ce a adus Mercedes-Benz în industria auto? Ce i-a făcut pe nemții de la Stuttgart să aibă o reputație de ingineri inovatori? Iată 5 dintre lucrurile inventate de ei!

5. Automobilul. În 1886, Carl Benz a construit ceva ce i-a făcut pe ceilalți să creadă că este de-a dreptul nebun. Patent Motorwagen, proiectul conceput de el și finanțat de soția sa, a demonstrat că doamna Benz era și mai nebună. Într-o noapte, a fugit de acasă de la Mannheim la Pforzheim, împreună cu cei doi fii ai săi, la bordul primului vehicul care nu era tras de cai. Mai surprinzător a fost că a ajuns la destinație.

4. Injecția directă pe benzină. Și-a făcut apariția în 1954, odată cu revoluționarul și atrăgătorul Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, prima mașină sport de serie care folosea sistemul. Era, la vremea ei, cea mai rapidă mașină de serie, iar mecanismul s-a dovedit a fi scump, dar eficient.

3. ABS-ul. În 1978, cea de-a doua generație a sistemului de anti-blocare a roților a făcut șoselele mai sigure. Dar cu opt ani în urmă, în 1970, apăruse prima generație ABS pentru autoturisme, un sistem dezvoltat împreună cu TELDIX.

2. Airbag-ul. E bine să nu-l folosești, dar e bine să-l ai. Primul airbag a fost montat într-un Mercedes-Benz în 1981 și introdus în Germania de Vest la o limuzină Clasa S W126 pentru a reduce mișcarea ocupanților în caz de impact. Acum este dotare standard și obligatorie la orice mașină.

1. Rularea autonomă. Mercedes-Benz a schimbat perspectiva în privința deplasării odată cu prezentarea inovatorului F015 Luxury in Motion, mașina care se conduce singură, care detectează pasagerii, proiectează treceri de pietoni pe asfalt și promovează conectivitatea. Multe dintre aceste sisteme avangardiste sunt instalate în actualul Mercedes-Benz E-Class.

 

Comentati?

Your email address will not be published.