Hypercar-ul Mercedes-AMG Project One costă 2,275 de milioane de euro – cele mai noi informații

,
1.53K 0

Așteptat în această toamnă la Frankfurt IAA, hypercar-ul Mercedes-AMG Project One va fi construit în doar 275 de exemplare. Project One va avea un preț uluitor de 2,275 de milioane de euro, au confirmat surse oficiale la Salonul Auto de la Geneva.

Trenul de rulare al hypercar-ului va corespunde celui instalat pe monoposturile de Formula 1 de la Mercedes, acesta constând într-un motor turbo V6,  de 1.6 litri și 900 CP, care va pune în mișcare roțile din spate. Aceasta va fi acompaniat de un motor electric montat pe puntea față, alimentat de un sistem de recuperare a energiei KERS. “Sistemul de propulsie extraordinar de eficient și puternic al echipei care a câștigat titlul mondial în Formula 1 produce o putere totală de peste 1.000 CP (735 kW)”.

Mercedes Project One cu performanțe extreme
La monopostul de F1, o putere de aproape 1.000 CP este atinsă la turații de aproximativ 12.000 rpm, masa vehiculului fiind de 702 kilograme: rezervorul se golește în 10 minute. Deci cum va fi adaptată tehnologia pentru uzul coditian?

Inginerii Mercedes-AMG lucrează la această oră cu Andy Cowell, responsabil pentru sistemele de propulsie folosite în Formula 1. Elemente de aerodinamică active, dar și direcția integrală asigură o manevrabilitate corespunzătoare.

Totuși, unul dintre cele mai importante obiective ale dezvoltării este ca hypercar-ul să fie omologat pentru comericalizare în piețele relevante și să fie certificat pentru drumurile publice. Directorul AMG Tobias Moers promite “eficiență extremă cu performanțe extreme”.

Un total de 275 de unități va fi construit, iar modelul este deja aproape epuizat. Cu acest număr, “suntem foarte aproape de limita capacității de producție”, a declarat Moers pentru presa britanică. Și “este o mașină impresionantă, nu există nimic asemănător pe piață.” Impresionant este și prețul cerut pentru Project One: 2,275 de milioane de euro plus taxe.

Comentati?

Your email address will not be published.