Noul Jaguar XF se lansează mâine. Are motive să se teamă E-Class?

,
1.65K 0

Mercedes-Benz E-Class are un nou rival. Noul Jaguar XF va fi dezvăluit online într-un videoclip oficial pe 24 martie. Debutul oficial va avea loc luna viitoare la Salonul Auto de la New York. Are motive să se teamă Mercedes-Benz?

Jaguar a dat publicității o singură imagine cu exteriorul mașinii și nu tocmai una din care să ne putem da seama de multe detalii. Tot ceea ce putem distinge sunt câteva cute ascuțite pe capotă și ceea ce pare a fi un profil fluid, asemenea unui coupe.

De un lucru putem fi siguri însă, noul XF adoptă noua linie de design Jaguar, cu influențe evidente de la ultimele surate lansate. Liniile sale par a fi preluate de la limuzina XE, inclusiv profilul de coupe și versiunea supradimensionată a grilei specifice Jaguar, ceea ce îl face ușor de recunoscut în oglinda retrovizoare.

jaguar-xf-int-2015

Având la bază platforma din aluminiu iQ[Al] care susține și modelul XE, într-o versiune mai lungă și mai lată, noul XF va dispune, cel mai probabil, de aceeași gamă de motoare Ingenium ca recent lansatul rival Mercedes C-Class. Cea mai economică versiune diesel anunță un consum mixt de 4 litri la 100 km. Interiorul este asemănător cât privește dotările și configurația, cu noul sistem de infotainment poziționat în centru.

iQ[Al] va sta la baza viitoarelor modele Jaguar, inclusiv SUV-ul anunțat recent F-Pace, pentru că scade semnificativ greutatea mașinii cu 100 km.

XFR și XFR-s vor juca în continuare rolul de modele cu stea în frunte pentru brandul britanic, fiind planificată și o versiune de peste 600 CP, ca un as mânecă în comparație cu mărețul Mercedes E 63 AMG S.

Actuala generație XF a fost comercializată din 2007, iar noua generație va fi pusă în vânzare începând cu această toamnă.

 

Comentati?

Your email address will not be published.