Kreisel: Mercedes G-Class electric pentru Arnold Schwarzenegger

,
1.56K 0

Specialistul austriac în mașini electrice Kreisel a dezvăluit primul Mercedes G-Class electric din istorie. Construit pentru însuși Arnold Schwarzenegger, vehiculul de off-road rulează complet electric cu aproape 500 CP (360 kW), având o autonomie impresionantă de 300 de kilometri.

Kreisel Electric a electrificat actualul Mercedes G și promite o performanță uluitoare. Principalul domeniu de activitate al celor de la Kreisel Electric este reprezentat de dezvoltarea unui set de baterii pentru mașini electrice și pentru diferite alte tipuri de vehicule. Odată cu deschiderea unei noi uzine de baterii anul trecut, compania a atras în premieră, o arie mai largă de clienți. Kreisel promite capacități mai mari și o durată de viață mai lugă pentru baterii, grație unei tehnologii de producție dezvoltate și patentate de companie.

Noul Mercedes G-Class electric, prezentat la Kitzbühel, este acum un nou proiect cu care Kreisel vrea să își demonstreze competența. Anterior, inginerii au folosit propria tehnologie pentru a transforma o serie de autoturisme standard în modele electrice. Mercedes G-Class se potrivește perfect contextului. Cu 360 kW (490 CP), motoarele electrice livrează mult mai multă putere ca unitatea V8 pe benzină de la G 500.

Kreisel-Electric-mercedes-g-7

A fost nevoie de două luni pentru transformare, pe durata cărora vehiculul Mercedes G 350 d original a fost convertit într-un off-roader complet electric. Cutia de viteze și motorul au fost îndepărtate și înlocuite cu o serie de motoare electrice cu reductor, integrat în cutia de transfer. Abilitățile în off-road ale Clasei G nu se modifică, iar diferențialele blocabile pe punți și sistemul 4×4 original au fost păstrate.

Bateriile realizate de Kreisel au fost montate pe noul G-Class electric. Una se află în compartimentul motorului, un set suplimentar de baterii a fost amplasat în spate, în locul rezervorului de motorină și alt set sub portbagaj. Per total, capacitatea este de 80 kWh, masa totală a sistemului de propulsie electric fiind de 510 kilograme. Rezultatul sună spectaculos, iar pentru sprintul de la 0 la 100 km/h, sunt specificate 5,6 secunde. Această valoare este la distanță mică de performanța obținută de G 63 AMG (5,4 secunde), propulsat de un uriaș V12, însetat de benzină. Viteza maximă este cotată la 183 km/h, dar în asemenea situații, sunt șanse ca autonomia electrică să se reducă vertiginos. În condiții normale de utilizare, Kreisel Electric promite o autonomie de aproximativ 300 de kilometri, bateriile putând fi încărcate până la 80% în 25 de minute.

Un singur Mercedes G-Class a fost realizat de Kreisel, prețul și costurile de producție fiind ținute secrete. Știm însă cine este proprietarul: fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger.

Kreisel-Electric-mercedes-g-2

 

Comentati?

Your email address will not be published.