“Baby, you can drive my car” – Mercedes-ul lui John Lennon e de vânzare și costă o avere

,
1.4K 0

Atunci când trupa Beatles cânta “Baby, you can drive my car”, se referea probabil la acest automobil fascinant. Un Mercedes-Benz 230SL, care i-a aparținut lui John Lennon, este de vânzare pentru o avere.

Starul britanic a cumpărat mașina în 1965, exact atunci când a fost lansat hit-ul “Baby, you can drive my car”. Acum fanii chiar pot conduce mașina unui membru Beatles, un Mercedes-Benz 230SL Roadster, pentru un preț de aproximativ 3 milioane de dolari.

Mașina vopsită în “albastru nocturn” a fost expusă, vreme de 17 ani, într-un muzeu din Florida, iar acum este în drum spre evenimentul la care va fi scoasă la licitație, Worldwide Auctioneers of Scottsdale Arizona.

Roadster-ul și-a făcut debutul la Salonul Auto de la Geneva, în 1963, ca urmaș al fabulosului 300 SL, cu liniile sale impresionante, definite de Paul Bracq. Doi ani mai târziu, un tânăr din Liverpool a vrut să-și cumpere un automobil pe măsura succesului pe care îl avea, la acea vreme, în muzică. Numele său era John Winston Lennon.

John Lennon

Mașina cu volanul pe dreapta a fost vândută în Anglia cu numărul de înregistrare “GGP_196C”. Propulsat de un motor de 2.3 litri cu 6 cilindri și 170 CP, a fost complet recondiționată și vândută împreună cu documentele originale care atestă că i-a aparținut lui John Lennon.

Este una dintre puținele mașini pe care le-a avut Lennon, dintr-un total de patru, până în momentul asasinării sale, pe 8 decembrie 1980 la New York. Mașina a fost vândută unui cuplu britanic, apoi a ajuns în posesia unei reprezentanțe din Kent. A ajuns apoi în Florida, în posesia unui pasionat care a donat-o muzeului din Florida, în 1999, acolo unde a rămas până în 2017.

Este povestea unui automobil al cărui preț a explodat cât ai clipi, de la 120.000 de dolari, la cât ar fi estimat un asemenea roadster în zilele noastre, până la 3 milioane de dolari.

Comentati?

Your email address will not be published.