Mercedes-Benz LIVE de la Salonul Auto de la Shanghai

,
1.66K 0

Salonul Auto de la Shanghai găzduiește premiera mondială a mult așteptatului concept Mercedes-Benz GLC Coupe, alături de debutul pe piața din China, a fraților săi mai mari, GLE și GLE Coupe. Așa cum dezvăluiam săptămâna trecută, acesta este, cu siguranță anul SUV-urilor.

“Și avem un motiv întemeiat să acordăm atenție sporită SUV-urilor. Sunt automobile fascinante într-un segment în continuă expansiune. Ne așteptăm la procente din două cifre în ceea ce privește creșterea vânzărilor în China în anii următori”, spune Dr. Dieter Zetsche, președinte al Consiliului de Administrație de la Dailer AG și Șeful Diviziei Auto Mercedes-Benz, în discursul ținut la Shanghai. “GLE Coupé demonstrează cât de convinși suntem de succesul acestui concept, tocmai de aceea vom aduce pe piață mai multe modele care vor combina look-ul unui coupé cu versatilitatea și abilitățile off-road ale unui SUV Mercedes. Conceptul GLC Coupé oferă o idee clară despre cum s-ar putea să arate acestea.”

mercedes-benz-shanghai

Conceptul studiului Mercedes-Benz GLC Coupe combină elementele de design ale unui coupé cu puritatea senzuală a limbajului de design aplicat viitoarelor generații de SUV-uri Mercedes-Benz. Deși încă poartă denumirea de “concept”, GLC Coupe-ul expus la Shanghai este considerat a fi apropiat de versiunea de serie, cu excepția sistemului de evacuare cu patru țevi și, probabil, a jantelor impresionante de 21 de inci. Asemănările dintre GLC Coupe și GLE Coupe sunt evidente, dar dimensiunile lui GLC Coupe sunt un pic mai compacte: cu 4.73 metri în lungime și un ampatament de 2.83 metri, SUV-ul Coupe mai mic este, într-adevăr, mai compact, dar va oferi, de asemenea, foarte mult spațiu interior.

CITIȚI AICI TOATE DETALIILE DESPRE GLC COUPE!

Sub capotă se ascunde un V6 biturbo creditat cu 270 kW (367 CP) și 520 Nm. Cunoscut de la modelele liniei AMG Sports, noul motor este combinat cu noua cutie automată cu 9 trepte, 9G-TRONIC și cu tracțiunea integrală permanentă 4MATIC.

mercedes-benz-shanghai-6

Familia de SUV-uri de la Mercedes-Benz a demarat cu toată viteza spre China, cu noile modele GLE și GLE Coupe.

Sărbătorind premiera locală la Shanghai, GLE primește o înfățișare nouă și un pachet generos de caracteristici care oferă cele mai bune cifre din clasa sa în ceea ce privește emisiile și puterea. Un exemplu este noul GLE 500 e 4MATIC, primul SUV Mercedes cu tehnologie plug-in hybrid. Puterea sistemului de 325 kw (442 CP) contrastează cu emisiile reduse de CO2 de 78 g/km, echivalînd cu un consum mediu de 3.3 l/100 km (NEDC).

Printre inovații, sistemul de manevrare DYNAMIC SELECT, sistemul Sports Direct-Steer și sistemele deja uzuale de asistență și transmisia automată cu 9 trepte, 9G-TRONIC.

Comentati?

Your email address will not be published.