Alianță surpriză. Daimler și BMW fac echipă

,
948 0

Constructorii auto premium Daimler și BMW plănuiesc o alianță în domeniul mobilității, în încercarea de a câștiga cursa cu granzii din Silicon Valley.

Daimler și BMW vor colabora în ceea ce privește aplicațiile și serviciile care furnizează opțiuni de transport pentru aceia care aleg să nu folosească propriul automobil. Companiile vor deține cote egale în alianță. Termenii financiari nu au fost încă dezvăluiți.

Copleșiți de puterea financiară a competitorilor din domeniul tehnologiei, Daimler și BMW își unesc forțele. Așadar, DriveNow de la BMW și Car2Go de la Daimler, practic servicii de închirieri auto pe termen scurt, comandate prin intermediul aplicațiilor, vor pune la dispoziția clienților un serviciu comun, care îi va ajuta pe aceștia să obțină un mijloc de transport, să găsească locuri de parcare și să încarce vehiculele electrice. Alphabet, compania care deține Google și care investește în dezvoltarea tehnologiei de rulare autonomă, deține o cotă de piață de 10 ori mai mare decât cea a lui Daimler.

“Ca pionieri în industria auto, nu vom lăsa misiunea modelării viitorului mobilității urbane pe mâinile altora”, spune CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche.

Constructorii auto au pornit o ofensivă împotriva companiilor ca Zipcar, Uber și Google, care încearcă să sfideze industria auto dezvoltând tehnologii ce permit rularea cu intervenție umană minimă. Recent, un Volvo XC90 deținut de Uber a fost implicat într-un accident fatal, iar compania a decis suspendarea temporară a testelor. Incidentul aruncă o umbră de neîncredere peste companiile experte în tehnologie, iar Daimler și BMW vor să speculeze momentul.

Asocierea Daimler-BMW va include […]

Comentati?

Your email address will not be published.