Cinci stele pentru Mercedes GLC la testul Euro NCAP (with video)

Test de impact Mercedes GLC
,
1.84K 0

Noul Mercedes GLC a primit cinci stele la cea mai recentă sesiune de teste Euro NCAP.

Noul Mercedes GLC a fost cotat cu 95% pentru protecția pasagerilor adulți, 89% pentru protecția pasagerilor copii, 82% pentru protecția pietonilor, iar calitatea sistemelor de siguranță au fost estimată la 71%.

Compartimentul rezervat pasagerilor în Mercedes GLC a rămas stabil la testul de impact frontal cu o barieră flexibilă. Mașina a obținut punctaj maxim pentru protecția manechinelor aflate în față, grație capacității de a proteja zonele vitale ale corpului. Datele oferite de manechine au indicat o protecție bună pentru genunchi și pentru zona femurală, atât în cazul șoferului, cât și în cel al pasagerului. Mercedes-Benz a demonstrat că un nivel similar de protecție ar fi oferit pasagerilor de diferite staturi și acelora aflați în diferite poziții.

La testul de impact cu bariera nedeformabilă, protecția șoferului a fost cotată cu maximum de puncte, toate zonele corpului fiind bine protejate. În cazul pasagerilor aflați în spate, protecția gâtului a fost una acceptabilă, iar cea a zonei pieptului a fost destul de slabă, capul și zona femurală primind, de asemenea, o bună protecție. GLC a obținut maximum de puncte în cazul testelor de impact lateral cu o barieră, dar și în cel mai dur dintre teste, cel de impact lateral cu un stâlp, pasagerii beneficiind de protecție bună în toate zonele vitale ale corpului. Scaunele din față și tetierele au oferit protecție bună în ceea ce privește leziunile cauzate de șocul impactului în cadrul testelor Euro NCAP, iar o evaluare geometrică a locurilor din spate a indicat același nivel de protecție și pentru ocupanții acelor locuri. Sistemul de frânare autonomă de urgență este dotare standard la GLC. Testele au arătat o evoluție bună la viteze reduse, specifice condusului în mediul urban, în cazul cărora se produc multe leziuni cauzate de șocul impactului.

În cazul protecției oferite copiilor, GLC a obținut punctaj maxim pentru nivelul de protecție pentru un manechin cu statura unui copil de un an și jumătate, în cazul testului de impact cu barieră flexibilă și în cazul testului de impact lateral.
Protecția pentru un manechin de statura unui copil de 3 ani a fost, de asemenea, una bună, cu excepția unei forțe de întindere aplicate asupra zonei gâtului. În testul de impact frontal, mișcarea spre partea frontală a manechinului aflat într-un scaun orientat spre spate nu a fost una excesivă. În impactul lateral, ambele manechine au rămas în pozițiile corespunzătoare în aria de protecție a scaunelor lor, reducînd posibilitatea unui contact periculos al capului cu elemente din interiorul mașinii. GLC beneficiază de un sistem de dezactivare a airbag-ului, care oprește funcționarea acestuia pentru scaunul pasagerului din față, atunci când un scaun de copil orientat spre partea posterioară este folosit pe acel loc, dar îl reactivează atunci când locul este ocupat de un copil de statură mare sau de un adult. Toate tipurile de scaune acceptate de sistemul GLC-ului au putut fi instalate și adaptate în mașină.

Mercedes GLC vine cu o capotă activă. Senzorii amplasați în bară detectează impactul cu un pieton, iar un mecanism acționează ridicarea capotei pentru a oferi o distanță mai mare între aceasta și structurile dure din compatimentul motorului. Mercedes-Benz a arătat că sistemul a funcționat în cazul a diferite viteze de rulare și al unor pietoni cu staturi diferite, așa că sistemul a fost testat în poziție activată (ridicată). Rezultate bune și acceptabile au fost înregistrate aproape pe întreaga suprafață a capotei, arătînd un nivel înalt de protecție pentru capul pietonului lovit. Și bara frontală oferă protecție bună pentru picioarele pietonilor. Doar protecția zonei pelviene a fost catalogată ca fiind una mixtă, înregistrînd în mare parte rezultate slabe.

Controlul electronic al stabilității este dotare standard, alături de sistemul de atenționare pentru cuplarea centurii de siguranță pentru scaunele din față și din spate. Un limitator de viteză este oferit opțional. Se estimează vânzarea unui număr de unități suficient pentru a face acest limitator să se califice pentru evaluarea de către Euro NCAP, așa că rezultatele obținute de acesta sunt incluse. Un sistem de avertizare la părăsirea benzii este opțional și se estimează că nu va fi extraordinar de popular la vânzare, așadar acesta fiind motivul pentru care nu a fost inclus în evaluare. Oferit ca dotare standard, sistemul autonom de frânare în caz de urgență lucrează pe o arie largă de viteze. Sistemul a avut o evoluție bună în cadrul testelor urbane derulate de Euro NCAP.

 

Comentati?

Your email address will not be published.