Victorie dublă pentru Mercedes-Benz la Premiile de Design Red Dot

,
1.15K 0

Mercedes-Benz nici nu mai numără premiile câștigate pe bandă rulantă. Compania premium a dat din nou lovitura, de această dată folosind ca arme două concepte inovatoare: Mercedes-Bennz F015 Luxury in Motion și Concept IAA au câștigat premii pentru design-ul lor special. Cele două mașini reprezintă o avanpremieră a ceea ce urmează să se întâmple în industria auto.

Mercedes-Benz a fost vedeta galei care a avut loc în Singapore. Mercedes-Benz F015 Luxury in Motion a obținut premium “Red Dot: Cel mai bun dintre cei mai buni” pentru design-ul său inedit, iar Mercedes-Benz “Concept IAA” a primit premiul “Red Dot” pentru calitatea design-ului său.

4698 de concepe inovatoare prezentatate de companii din nu mai puțin de 60 de țări, au intrat în concurs, dar cei 21 de membri ai juriului internațional au ales conceptele auto construite de Mercedes.

Făcându-și debutul în Las Vegas, la CES 2015, F015 Luxury in Motion este practic un lounge VIP pe roți. Schimbul permanent de informație și interacțiunea intuitivă dintre vehicul, pasageri și mediul înconjurător sunt punctele forte ale acestui concept. Mașina poate interpreta gesturi, urmărește privirea pasagerilor și poate răspunde comenzilor touch primite prin intermediul display-urilor de înaltă rezoluție.

Mercedes-Benz “Concept IAA” (Intelligent Aerodynamic Automobile) care și-a făcut debutul la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA) în 2015, este campionul mondial la aerodinamică, venind cu un coeficient aerodinamic de numai 0,19. Grație înfățișării sale irezistibile, Concept IAA a primit premiul ‘’Red Dot’’. IAA a împrumutat ceva din conceptul să vizionar, cum ar fi pad-ul cu tehnologie touch de pe volan, noii Clase E. Display-urile aflate în habitaclu prezintă o grafică și o animație la nivelul celor din filmele de la Hollywood.

Design-ul ambelor vehicule a fost conceput și dezvoltat în Silicon Valley. Aflat în Sunnyvale, Centrul de Cercetare și Dezvoltare Mercedes-Benz marșează pe ideea conectării șoferilor cu vehiculul și cu mediul înconjurător, dar și pe ideea digitalizării și a mobilității în general. La ora actuală, centrul are peste 240 de angajați.

Comentati?

Your email address will not be published.