Conceptul FCC: mașina de familie Mercedes-Benz pentru China

,
1.43K 0

În 1994 Mercedes-Benz a prezentat la expoziția „Family Car” din Beijing un prototip compact dezvoltat exclusiv pentru piața chineză la momentul respectiv. Numele său: Mercedes-Benz FCC Concept.

În anii 90, Mercedes-Benz a convenit o strategia integrată în ceea ce privește motorizările pentru China, care a fost prezentată ulterior guvernului chinez. În această situație conceptul FCC a avut un rol determinat în planurile Mercedes-Benz.

Literele FCC reprezintă prescurtarea de la „Family Car China”. Prototipul a fost fabricat într-o varietate de versiuni diferite și printre caracteristicile sale principale s-au numărat spațiul la interior generos,  dimensiuni exterioare compacte, standarde înalte de confort și calitate.

mercedes_benz_fcc_concept_mercedesblog_05

FCC Concept ar trebui să fie folosit pentru a transporta pasageri, ca un pick-up sau un van și era propulsat de un motor în trei cilindri pe benzină. Motorul de 1.3 litri dezvolta 55 CP trimiși către puntea față prin intermediul unei transmisii manuale.

Prototipul accelera de la 0 la 50 km/h în mai puțin de 6 secunde, ceea ce îl transforma într-o soluție mai degrabă interesantă pentru mediul urban, precum și viteza maximă teoretică de aproximativ 150 km/h și un consum de carburant de patru litri la 100 km.

mercedes_benz_fcc_concept_mercedesblog_08

Cât privește interiorul, Conceptul FCC oferă o podea de tip sandwich, care a fost introdusă ulterior în 1998 pe modelul Mercedes-Benz A-Class (W168).

Caroseria respectă stilul mai degrabă pătrățos care are anumite avantaje, astfel că șoferul, pasagerul din față și până la trei ocupanti de pe scaunele din spate se pot bucura de standardele de confort ale unui sedan de clasă medie. Așadar, FCC a fost ceva mai mic decât mașinile compacte obișnuite de la vremea respectivă, având o lungime totală de 3.56 metri.

Sursa: Mercedes-Benz.

Comentati?

Your email address will not be published.