Qualcomm și Mercedes AMG Petronas au semnat un parteneriat tehnologic

Mercedes AMG Petronas
,
1.17K 0

Qualcomm a anunțat oficial că filiala sa, Qualcomm Technologies, a semnat un contract pe termen nedeterminat cu Mercedes AMG Petronas, devenind astfel partener tehnologic oficial.

Cele două companii vor dezvolta împreună noi sisteme tehnologice pentru mașini, ce vizează îmbunătățirea performanței pe circuit, iar baza pentru dezvoltare o va constitui expertiza celor de la Qualcomm. Obiectivele se referă la îmbunătățirea fiabilității modelelor, dar și la randamentul energetic și operațional al mașinii. Mai mult decât atât, brandul Qualcomm va fi inscripționat pe monopostul Mercedes F1 W06 Hybrid, pe costumele piloților de Formula 1 Lewis Hamilton și Nico Rosberg, dar și pe echipamentele membrilor echipei Mercedes AMG Petronas.

qualcomm

Derek Aberle, președintele Qualcomm Incorporated, a confirmat faptul că Qualcomm se angajează să inoveze segmentul mașinilor tehnologizate și să aducă în industria auto beneficiile tehnologiei mobile. „Mercedes-Benz este lider în motorsport, iar această colaborare reprezintă ocazia perfectă de a testa noi produse tehnologice. Scopul nostru este să ajutăm Mercedes AMG Petronas să avanseze la următorul nivel, iar noi să contribuim la rafinarea celor mai sofisticate tehnologii din industria auto.”

„Suntem încântați să îi avem alături de noi pe cei de la Qualcomm”                                                                                                           Toto Wolff

Pe de altă parte, Toto Wolff, șeful Mercedes-Benz Motorsport, a adăugat faptul că este importantă alegerea unui partener tehnologic care să ridice ștacheta cât privește inovarea în motorsport. „În fiecare an, dezvoltarea unei echipe de Formula 1 de succes are la bază componentele electrice și conectivitatea, iar noi suntem fericiți să îi avem alături de noi pe cei de la Qualcomm. Expertiza lor în telecomunicații îi transformă în partenerul perfect care ne va ajuta să scoatem la lumină adevăratul potențial al mașinilor noastre și să continuăm să exploatăm mai multe aplicații ale acestei tehnologii în viitor.”

Qualcomm este implicat în peste 40 de acțiuni ce implică producători de mașini și dealeri, pentru dezvoltarea de noi tehnologii menite să îmbunătățească conectivitatea, siguranța, conexiunea la internet, sistemul de infotainment, dar și tehnologia Qualcomm Halo™ pentru încărcarea wireless a vehiculelor electrice.

Comentati?

Your email address will not be published.