GENEVA LIVE: Mercedes-AMG GT3, vedeta Salonului

Mercedes-AMG GT3
,
1.48K 0

Mașina de curse Mercedes-AMG GT3 a fost lansată la Geneva înainte de a intra, anul viitor, în campionatul FIA GT3. Puterea sa se ridică la 600 bhp, dezvoltată de același motor V8 de 6.3 litri ca și SLS AMG GT3 din 2010, și este conectată la o transmisie secvențială în șase trepte.

Uluitorul Mercedes-AMG GT3 a lăsat audiența cu gura căscată cu caroseria sa lată, vopsită în gri mat. Modificările de design includ prize de aer mai mari pe față și un spoiler proeminent pe spate. Faptul că este construit conform standardelor impuse în curse înseamnă că Mercedes a golit interiorul și a montat o suspensie cu două brațe și cu un lonjeron de oțel. Fibra de carbon este folosită pentru a îmbrăca motorul, portierele, aripile față și șorțurile, aripile laterale, eleronul și portbagajul, pentru a face economie în ceea ce privește greutatea.

AMG GT3

“Standardele înalte ale tehnologiei ne motivează să forțăm să obținem pole position-ul cu noua mașină de curse pentru clienții noștri. Poți să-ți demonstrezi credibil ambiția de a conduce doar dacă îl învingi pe cel mai bun din acest joc. Cu noul Mercedes-AMG GT3, intrăm într-un mediu intens disputat, competitiv, contestat cu ardoare”, a dezvăluit șeful Mercedes-AMG, Tobias Moers.

Conform spuselor lui Moers, mașina de curse GT3 va inspira și o versiune de stradă, care țintește să rivalizeze cu Porsche 911 GT3. Șeful MG a refuzat însă, să confirme o dată exactă a lansării interesantei mașini Mercedes-AMG GT. Sunt șanse mari pentru o lansare în 2016, pentru a profita de startul sezonului FIA GT3.

AMG GT3

Cele mai recente zvonuri sugerează că versiunea de stradă Mercedes-AMG GT3 va fi cu 80-100 kg mai ușoară în comparație cu ruda sa Mercedes-AMG GT S, care cântărește în prezent 1570 kg. Țelul celor de la Mercedes este, pur și simplu, cel mai bun sau deloc. “Avem nevoie de mai multă putere, de greutate redusă, de aerodinamică mai bună și de o suspensie diferită, dar țintele ar trebui să fie raportul putere-greutate, manevrabilitatea, timpul pe ture și oferirea unei senzații fantastice.” Puterea va fi oferită de noul motor AMG V8 biturbo de 4.0 litri. Puterea totală este cotată la 550 CP.

Modelul pentru stradă este menit să facă legătura între actuala versiune de top GT S și modelul ce urmează să fie confirmat Mercedes-AMG GT Black Series. Este așteptat să obțină cu 10 secunde mai puțin decât GT-ul pe o tură de pistă la Nurburgring, care, al cărui timp este în prezent, de 7min 30 sec.

Comentati?

Your email address will not be published.