Exclusiv: Daimler poate construi o uzină de motoare Mercedes lângă uzina de cutii de viteze de la Sebeș

Posibilă investiție Mercedes în România
,
1.75K 0

Primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dancila, a confirmat faptul că Daimler a achiziționat o suprafață uriașă de pământ lângă uzina de cutii de viteze de la Sebeș, pentru o posibilă viitoare uzină de motoare Mercedes.

A debutat ca un zvon în presa românească, la începutul lui martie 2016, conform căruia Daimler ar fi achiziționat o suprafață uriașă de pământ lângă uzina de cutii de viteze de la Sebeș. Primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dancila, a confirmat informația.

Conform spuselor primarului Sebeșului, pământul achiziționat de Daimler este o suprafață la fel de mare ca aceea rezervată pentru uzina de cutii de viteze, ceea ce înseamnă un total de 130.000 de metri pătrați, dintre care 72.000 metri pătrați au fost folosiți pentru uzina în care se construiește noua transmisie 9G-Tronic.

În urmă cu două săptămâni, presa poloneză specula informația conform cărei Daimler va construi o uzină de automobile și una de motoare la Jawor.

Dar se pare că și Sebeșul poate fi un candidat pentru locația viitoarei uzine Daimler. Cu muncitori talentați de la Cugir și Sebeș, pentru construirea modernei transmisii 9G-Tronic, și cu pământul achiziționat lângă uzina de la Sebeș, ar fi mai logică ridicarea unei uzine de motoare în zonă.

Mercedes a produs anul trecut 300.000 de cutii cu 7 trepte și dublu ambreiaj și va crește capacitatea de producție pentru noua cutie automată 9G-Tronic de la o tură la trei.

80% din cele 1,32 de milioane de modele cu tracțiune spate și integrală comercializate anul trecut au folosit o cutie automată.

Comentati?

Your email address will not be published.