Mercedes-Benz inaugurează o nouă uzină în Brazilia

Uzina Mercedes-Benz
,
1.58K 0

Compania din Stuttgart a organizat joi ceremonia de inaugurare a noii uzine din Brazilia, locul unde a investit 183 milioane de dolari pentru construirea modelelor C-Class și GLA-Class.

Noua uzină Mercedes-Benz va fi localizată în Iracemapolis, în apropiere de Sao Paolo, iar producția modelului C-Class va începe în primul trimestru din 2016, pe când fabricarea modelului GLA-Class va urma câteva luni mai târziu. Așadar, Mercedes-Benz se va alătura celorlalți producători de lux, BMW și Audi, în construirea uzinelor în Brazilia, țară care beneficiază de avantajul unei creșteri rapide a pieței mașinilor de lux.

15C104_01

Uzina de la Iracemapolis are o capacitate anuală de 20.000 de vehicule. Mercedes-Benz a investit în total 500 milioane de reali brazilieni, iar până când va începe efectiv producția, vor fi create 600 de joburi în interiorul uzinei, iar peste 3.000 de persoane vor fi angajate în regiune, prin furnizorii și prestatorii de servicii.

Mercedes-Benz a încheiat un parteneriat cu SENAi pentru recrutarea personalului, iar angajații vor fi selectați din regiunea Iracemapolis, urmând ca training-urile să înceapă în prima jumătate din 2015.

Markus Schäfer, Member of the Divisional Board Mercedes-Benz Cars, Manufacturing and Supply Chain Management, a spus că „Producția locală ne va permite să acoperim potențialul pieței emergente din Brazilia și să ne ridicăm la nivelul așteptărilor clienților noștri. Ca primă etapă, avem în vedere o capacitate anuală de 20.000 de vehicule. Dacă piața se va dezvolta conform așteptărilor noastre, uzina ar avea un potențial imens pentru o dezvoltare semnificativă în viitor.”

Brazilia este a patra piață ca mărime după China, Statele Unite și Japonia, cu 3.3 milioane de vehicule vândute numai anul trecut. Segmentul premium reprezintă doar 1%, iar acest lucru este cauzat de taxele mari impuse importurilor.

Mult mai important, nivelul de automatizare al uzinei de la Iracemapolis va fi cu mult mai scăzut decât al celorlalte fabrici Mercedes-Benz. Markus Schäfer a dezvăluit faptul că focusul va fi pe angajații Mercedes-Benz, care vor contribui la dezvoltarea uzinei, ce se vrea a fi una dintre cele mai flexibile fabrici din rețeaua globală de producție.

Comentati?

Your email address will not be published.