Una caldă, alta rece la Hockenheim – Hamilton învinge, Rosberg nu prinde podiumul

Marele Premiu al Germaniei
,
1.12K 0

Lewis Hamilton lovește din nou! Britanicul a câștigat și la Hockenheim, după o cursă perfectă! A fost o zi și cu bune, și cu rele pentru Mercedes-AMG PETRONAS. Preferatul fanilor locali, Nico Rosberg, a terminat abia al patrulea, cea mai slabă clasare pentru neamț în acest sezon, cu excepția abandonului de la Barcelona.

Startul a fost o adevărată tragedie pentru Nico Rosberg, care nu numai că și-a pierdut prima poziție obținută în calificări, în favoarea lui Lewis Hamilton, dar a căzut tocmai pe patru. A încercat din răsputeri să-l depășească pe Daniel Ricciardo și a pierdut timp. În frunte, Hamilton câștiga teren. Tânărul Max Verstappen de la Red Bull a avut însă, o plecare senzațională în cursă: de pe poziția a patra, a trecut ca fulgerul pe lângă Rosberg și Ricciardo și a pornit în urmărirea lui Hamilton.

Hockenheim German GP (6)

La prima oprire la boxe, Nico a luat tot anvelope super soft, dar mecanicii săi au avut nevoie de 3,5 secunde pentru a le schimba și neamțul s-a întors în poziția a opta pe circuit. Aceștia s-au mișcat mai rapid la Hamilton, care a revenit tot în fața lui Verstappen.

Hockenheim German GP (4)

Rosberg a avut viață grea cu Ricciardo. Nu l-au ajutat prea mult nici cei mai rapizi timpi obținuți pe tur de circuit, pentru că Hamilton avea deja un avans de 10 secunde în fața sa. La a doua oprire la boxe, a luat anvelopele soft, apoi a primit ordinul să forțeze pentru a-l depăși pe Verstappen. Așa a și făcut. Dar la fel ca în Austria, când se duela cu Hamilton, neamțul a frânat târziu în virajul 6, iar olandezul s-a plâns: “M-a trimis în afara pistei!”. Stewarzii au analizat faza și i-au mai dat o lovitură lui Nico: fie să facă un “drive through”, fie să rămână la boxe încă 5 secunde peste timpul necesar pentru schimbarea anvelopelor. Echipa a optat pentru a doua variantă.

“Puteți să le spuneți că am virat la maximum?”, a întrebat Rosberg. “Verstappen a schimbat direcția pe frânare, asta a fost marea problemă. Nu are voie să facă așa ceva…”.

În turul cu numărul 46, Nico și-a ispășit pedepasa. A încălțat apoi soft-urile care urmau să-l țină pe circuit până la final, în urmărirea punctelor.

La Ferrari este debandadă totală după plecarea directorului tehnic James Allison. Vettel a refuzat să intre la boxe, deși echipa l-a chemat în repetate rânduri, motivînd că anvelopele sale rezistă. În cele din urmă, echipa a decis să-l lase pe circuit atât timp cât vrea.

Hockenheim German GP (11)În frunte, Hamilton era interesat de ritmul lui Rosberg. Englezul a tras tare și pe final și l-a lăsat pe Daniel Ricciaro mult în urmă, la peste 8 secunde diferență.

Triplul campion mondial a fost primul care a trecut linia de sosire la capătul unei curse impecabile. Pe podium, alături de el, au urcat Daniel Ricciardo și Max Verstappen de la Red Bull, în timp ce fostul lider al clasamentului trăiește clipe grele. 19 puncte îl despart acum de coechipierul rival.

Pe podium, triplul campion mondial Lewis Hamilton și-a aruncat în sus trofeul abia primit, așa cum face de obicei. Daniel Ricciardo a făcut un gest care i-a șocat pe spectatori. A băut șampanie din propria încălțăminte!

După cursă, șeful diviziei Motorsport de la Mercedes-AMG, Toto Wolff, a recunoscut, oarecum amuzat, că pedeapsa lui Nico a fost cronometrată greșit și că germanul a stat la boxe mai mult decât ar fi trebuit. “Ne vine să ne dăm palme!”, a spus acesta.

Urmează vacanța de vară în Marele Circ, așa că ne reîntâlnim cu Mercedes-AMG PETRONAS și cu cei mai buni piloți din Formula 1 la sfârșitul lunii august, la Spa-Francorchamps în Belgia.

 

Comentati?

Your email address will not be published.