Copiii tind să meargă tot pe marca auto a părinților

,
5.76K 0

Poate că acum îți vine greu să crezi dar nimeni nu se naște cu o afinitate către o marcă auto anume. La fel ca în cazul gusturilor muzicale sau de orice altă natură, și alegerea mașinii pe care o conducem e tot rezultatul mediului în care creștem. Cum și în ce fel, însă, era un mister. Până acum.

Un studiu recent desfășurat în Statele Unite ale Americii și-a propus să afle chiar acest lucru: în ce măsură sunt influenţaţi copiii de marca auto pe care o aleg părinţii lor atunci când vine timpul să-şi aleagă și ei propria mașină. Deloc surprinzător, rezultatele indică existența unei legături și, dacă e să ne luăm după valoarea procentuală, vorbim despre una destul de mare.

Cercetătorii au analizat răspunsurile a peste 4.300 de „copii adulți” și cei 2.600 de părinți aferenți. Datele au fost adunate la fiecare doi ani în perioada 1999-2011 iar rezultatul obținut sună în felul următor: copiii au 39% șanse să cumpere o anumită marcă auto dacă și părinții lor au optat pentru același brand.

marca auto | Mercedesblog.ro

Orice marcă auto preferi, o vei găsi aici. (P.S. Mercedes e pe rândul de sus)

În ceea ce privește implicările pe care aceste descoperiri (sau, mai degrabă, această cuantificare exactă a unui fenomen pe care îl intuiam și îl observam deja) le-ar putea avea asupra pieței auto, ele îi vizează în special pe producători. Mărcile auto și-ar putea schimba politica de stabilire a prețurilor coborându-le și mai tare pe cele pentru modelele entry-level pentru a agăța cumpărătorii tineri. Odată câștigați de partea unei anumite mărci, ei vor fi cei care, mai târziu, vor cumpăra modelele mai scumpe ale aceleiași mărcii fără nicio ezitare. În plus, ar putea servi drept exemplu pentru generația următoare, perpetuând ciclul.

Există, deci, o veste foarte bună pentru copiii ai căror părinți conduc un Mercedes-Benz: mai devreme sau mai târziu, există șanse foarte mari să se găsească și ei la volanul unui Mercedes, și nu vorbim aici despre mașina familiei veche de 20 de ani în care făceau drumul spre grădiniță…

 

Sursa: Michigan State University via autoblog.com

 

Comentati?

Your email address will not be published.