De ce anume trebuie să ținem cont dacă alegem o mașină cu o cutie automată de viteză

,
1.23K 0

Alegerea viitoarei masini nu este niciodata simpla: avem o multime de factori de luat in calcul, atat in ceea ce priveste siguranta, cat si aspectul estetic sau usurinta cu care se conduce o masina. Legat de ultimul dintre aceste aspecte, tot mai multi soferi oscileaza intre masini cu cutie de viteza automata si cea manuala. Iar cele mai multe persoane iau in calcul  eventualele reparatii de cutii de viteza automate de care ar putea avea nevoie la un moment dat.

Cutia automata de viteza este preferata in special de catre soferii incepatori, care, pe langa lupta cu ceilalti participanti la traficul din ce in ce mai aglomerat din marile orase, trebuie sa faca manevre complicate pentru a stapani masina. Si cum este foarte neplacut sa ramai in mijlocul intersectiei pentru ca ti-a murit motorul din cauza ca ai uitat sa tii piciorul pe pedala de ambreiaj atunci cand circuli cu viteza foarte mica, se pare ca tot mai multi conducatori auto prefera masinile cu cutie automata de viteza, ceea ce ii scuteste de manevre in plus, contribuie la siguranta mersului in trafic si, de ce nu, si la siguranta de sine a conducatorului auto.

Dificultatile apar atunci cand cutia automata de viteza se defecteaza si trebuie sa intervina asupra ei un specialist. Exista insa numeroase firme specializate in reparatii cutii de viteza automate la care putem apela cu incredere. Astfel de firme ofera servicii de diagnoza a cutiei automate, care se recomanda in primul rand inainte de a cumpara o masina second hand care necesita o verificare tehnica in prealabil, insa si de fiecare data cand cutia de viteze da semnale ca nu functioneaza tocmai corect.

Atelierele specializate in reparatii de cutii automate de viteza ar trebui vizitate periodic, intrucat aceste piese au nevoie de intretinere si revizie, la fel ca orice alta componenta importanta a masinii. Iar daca o cutie automata de viteza se strica, nu inseamna ca trebuie sa o inlocuim neaparat cu una noua. Specialistii atelierelor specializate vor verifica starea cutiei respective si vor decide daca aceasta poate fi reparata sau reconditionata. Si atunci cand vrem sa vindem un autoturism cu cutie automata de viteza ar trebui sa ii facem o verificare intr-un service specializat pentru a ne asigura ca oferim spre vanzare o masina in conditii cat mai bune de functionare, crescand sansele de a o vinde mai repede.

Gandeste-te la siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic si verifica periodic cutia automata de viteza intr-un service specializat!

Comentati?

Your email address will not be published.