TOP 10 Rivali pentru Mercedes-Benz în 2015

Rivalii pentru Mercedes-Benz în 2015
,
1.97K 0

Se pare că 2015 va fi un an aglomerat pentru industria auto, cu modele noi și facelifturi intrînd în bătălia pentru supremație în segmentele lor. Tocmai din acest motiv, am vrut să aruncăm o privire detaliată asupra mașinilor care, credem noi, vor fi rivali de seamă pentru Mercedes-Benz în acest an.

 

10. Cadillac CTS-V

Nu este un secret că CTS-V, cel mai puternic model din istoria de 112 ani a lui Cadillac, intenționează să-și provoace omologii germani cu o putere de 640 CP și un cuplu maxim de 855 Nm.

A treia generație a limuzinei de lux sportive Cadillac CTS-V prezintă trenul de rulare Adaptive Magnetic Ride Control, care oferă opțiunea de a selecta dintre patru moduri de condus: Tour, Sports, Track și Snow.

Capota sa este fabricată din fibră de carbon, inginerii au echipat puternica limuzină cu noua direcție variabilă ZF Servotronic II, un diferențial autoblocant cu alunecare limitată controlat electronic iar rigiditatea structurală a fost mărită cu 25% față de CTS standard.

Data lansării: octombrie 2015

Rival pentru Mercedes E 63 AMG

Citiți prezentarea integrală a Cadillac-ului CTS-V.

 

2016 Cadillac CTS-V 1

  1. Volvo XC90

După 12 ani, Volvo lansează o generație complet nouă a modelului XC90, care este mașina marilor speranțe pentru Volvo. Producătorul suedez de automobile promite unul dintre cele mai versatile și spațioase interioare din clasa sa, cu 3 rânduri de scaune și un al treilea rând care poate găzdui persoane de până la 1,70 m înălțime.

Două inovații – protecția Run off-road și frânarea automată în intersecții – contribuie la ridicarea nivelului de siguranță, un punct forte de tradiție pentru Volvo.

Downsizingul în cel mai pur sens este o prioritate pentru Volvo. Toate cele patru motoare – două diesel și două pe benzină – au o capacitate cilindrică de numai 2 litri, iar cel mai puternic motor pe benzină folosește o turbină și un compresor pentru a crește puterea până la 320 CP. O versiune Plug-In Hybrid combină un motor pe benzină cu unul electric și oferă o tracțiune integrală electrică, cu motorul electric transmițînd puterea către puntea spate.

Data lansării: aprilie 2015 (iunie pentru versiunea Plug-In Hybrid)

Rival pentru Mercedes GLE

Citiți prima comparație statistică dintre Mercedes ML și Volvo XC90.

Mercedes-ML-comparatie-XC90-14

  1. Land Rover Discovery Sport

Chiar și Land Rover a operat schimbări în ceea ce privește nomenclatura, așa că, pentru aceia care încă nu au aflat, acest Discovery Sport este, de fapt, noul Freelander. Totuși nu numai numele este diferit, din moment ce acest nou model Land Rover va avea foarte puține lucruri în comun cu predecesorul său spiritual, în afară de elementele de design.

Noul Land Rover vine cu o serie de caracteristici foarte interesante, inclusiv o dispunere cu șapte locuri, noua interfață multimedia Jaguar/Land Rover sau o transmisie automată în nouă trepte.

Loial strămoșilor brand-ului, noul Discovery Sport promite să fie foarte agil în off-road (pentru un SUV premium de mărime medie, trebuie să adăugăm) și să ofere nenumărate aspecte practice. La început, va fi disponibil cu doar două motorizări (un turbo de doi litri și un turbodiesel de 2.2 litri), dar numărul de opțiuni este programat să crească ulterior, incluzînd o serie largă de motorizări noi.

Acest nou Land Rover mai mic se poate dovedi o nucă tare, oferind și comfort interior la nivel premium, dar și abilități esențiale în off-road. Doar va trebui să așteptăm și să vedem.

Data lansării: februarie 2015

Rival pentru viitorul Mercedes GLC (data lansării: septembrie 2015)

Citiți aici recenzia prealabilă a Land Rover-ului Discovery Sport.

discovery-sport-vs-GLK-8

  1. BMW X5 M/X6 M

Noile SUV-uri sportive de la BMW, bazate pe cele mai recente generații X5 și X6 au fost dezvăluite la Salonul Auto de la Los Angeles 2014. Așa că, după cum mulți dintre voi știți deja, noile BMW X5 M și X6 M sunt propulsate de un V8 biturbo care dezvoltă 575 CP.

În afară de puterea în plus, inginerii BMW au modificat suspensia, iar șoferul poate alege dintre modurile Comfort, Sport și Sport Plus.

Ambele modele BMW X5 M și BMW X6 M vor fi disponibile din primăvara acestui an.

Data lansării: aprilie 2015

Rival pentru viitorul Mercedes GLE 63 AMG (lansare Detroit ianuarie 2015)

Citiți mai multe despre cum Mercedes-Benz GLE Coupe rivalizează cu BMW X6.

bmw-x5-m-bmw-x6-m-34

  1. BMW 3 Series facelift (plus Plug-In Hybrid)

Dat fiind faptul că actuala generație BMW Seria 3 se află pe piață din 2012, BMW lucrează la un facelift discret pentru cel mai important model al său. Zvonurile spun că vor fi puține modificări vizibile la exterior (o nouă bară față, prize de aer modificate și faruri full-LED opționale).

În orice caz, cele mai multe dintre modificări vor fi ascunse sub capotă, acolo unde BMW-ul Seria 3 cu facelift va găzdui noua gama de motorizări bazată pe cilindrul unic de 500 cmc.

Aceasta va include motoare pe benzină și diesel cu trei și patru cilindri, ca acelea disponibile deja pe noul MINI, BMW Seria 2 Active Tourer și i8. În plus, Seria 3 modernizată va beneficia de sistemele îmbunătățite de asistență pentru șofer și de confort.

Data lansării: octombrie 2015

Rival pentru Mercedes C-Class și pentru viitorul C 350 Plug-In Hybrid

Citiți mai mult și vedeți cele mai recente fotografii spion cu viitorul BMW Seria 3 facelift.

Audi-A4-BMW-3-Series-mercedesblog6

5. BMW X1

A doua generație X1 este o mașină total diferită de prima generație. Noul X1 nu va fi bazat pe platforma Seriei 3 cu tracțiune spate, ci pe noua platformă UKL cu tracțiune față, folosită pentru noul Mini și pentru BMW Seria 2 Active Tourer.

Din acest motiv, așteptăm, sub capotă, noile motoare cu 3 și 4 cilindri: motorul turbo pe benzină de 1,5 litri cu 136 CP, motorul turbo pe benzină de 2,0 litri cu 184 și 231 CP plus un turbodiesel de 2,0 litri cu 150 și 190 CP.

BMW promite un interior mai spațios și o nouă grilă față mai proeminentă, în stilul noului BMW X5.

Bazîndu-se pe noul X1, care va fi disponibil cu tracțiune față sau cu tracțiune integrală pentru motoarele mai puternice, BMW va lansa un SUV coupe în trei uși, numit X2.

Data lansării: octombrie 2015

Rival pentru Mercedes GLA

Vedeți cele mai recente fotografii spion și cele mai recente informații despre cea de-a doua generație BMW X1.

Spy-Shots of Cars

  1. Audi A4 /A4 Avant

Următoarea generație Audi A4 Sedan/Avant este așteptată să-și facă debutul în această vară în timp ce versiunea  A4 Allroad i se va alătura un an mai târziu.

Până în acest moment, se știe că A4 2016 va fi al doilea model Audi care va rula pe noua versiune a platformei modulare longitudinale (MLB), care  va fi baza pentru cele mai multe dintre modelele Audi dinn clasele superioare lui A4.

Tracțiunea față va fi oferită standard, în timp ce tracțiunea integrală quattro va fi disponibilă opțional. Unul dintre avantajele cheie ale platformei MLB este faptul că inginerii au construit-o în așa fel încât să fie compatibilă cu sisteme de propulsie alternativă, inclusiv cu versiunile pe gaz natural și plug-in hybrid.

Data lansării: octombrie 2015

Rival pentru Mercedes C-Class

Vedeți cele mai recente fotografii spion și informații detaliate despre noul Audi A4

Audi-A4-BMW-3-Series-mercedesblog1

  1. Jaguar XE

După ghinionistul X-Type, care era bazat pe  platforma lui Ford Mondeo, Jaguar a decis să nu mai facă niciun compromis și să construiască un Jag adevărat.

Cea mai compactă limuzină Jaguar va avea o caroserie  ușoară, care utilizează aluminiul pe scară intensivă și un tren de rulare de înaltă tehnologie cu o suspensie cu brațe duble pe față, punte spate multilink integrală și direcție asistată electric.

Primele motoare anunțate sunt un V6 de 3 litri supraalimentat, pe benzină, cu 340 CP și 450 Nm și noul diesel de 2 litri din familia Ingenium, cu 163 CP și 380 Nm.

Ulterior, vor apărea și versiunile diesel biturbo și motoarele de 2 litri pe benzină.

Data lansării: iunie 2015

Rival pentru Mercedes C-Class

Citiți prezentarea completă a Jaguar-ului XE.

Citiți prima comparație statistică dintre Jaguar XE și Mercedes C-Class

Jaguar-XE-14

  1. Audi Q7 

Bazat pe noua platformă MLB Evo, noul Audi Q7 3.0 TDI va fi cu 325 kg mai ușor ca generația precedentă, care are aceleași dimensiuni exterioare. Și Audi promite mai mult spațiu la interior pe cele 7 locuri amplasate pe trei rânduri.

Q7 va debuta cu două motoare V6 de 3 litri: un TDI cu 272 CP și un TFSI cu compresor mecanic, de 333 CP. Și TDI-ul mai mic, de 218 CP, și versiunile Plug-In Hybrid vor fi disponibile din 2015.

Tracțiunea integrală cu diferențial central Torsen și Drive Select vor fi dotări standard, în timp ce suspensia adaptivă  cu nu mai puțin de 7 moduri și direcție integrală va fi opțională.

Habitaclul preia displayul TFT de 12.3 inch, inaugurat la TT, iar sistemul de control vocal va fi mai simplu și mai inteligent.

Data lansării: iunie 2015

Rival pentru Mercedes GLE

Citiți prezentarea noului Audi Q7.

Audi Q7

1. BMW Seria 7

În ultimii ani, limuzina de lux de la BMW se târa în urma mai recentului Mercedes-Benz S-Class și chiar în urma lui Audi A8. Era evident că își arăta vârsta, iar celebra dinamică BMW nu mai reprezintă un argument solid pentru achiziționare, într-un segment în care confortul și rafinamentul sunt literă de lege.

Noua Serie 7 arată pregătită să recâștige o parte a market share-ului cu o serie de elemente grozave, dar dacă se va dovedi suficient ca să-l deranjeze pe liderul segmentului, rămâne de văzut. Informațiile sunt încă insuficiente și niciuna nu vine din surse oficiale, așa că trebuie să ne bazăm în principal pe speculații. Totuși, BMW a oferit deja câteva schimbări importante în privința interfeței sale multimedia, cu o nouă versiune iDrive și un touchscreen complet nou denumit TouchCommand, care va fi capabil să recunoască gesturi.

Se pare că BMW se concentrează mai mult asupra elementelor de interior decât asupra designului exterior, iar fotografiile spion pe care le-am văzut până acum tind să confirme acest lucru. Nu vă așteptați la nicio schimbare radicală în privința designului exterior al Seriei 7, dar vă puteți aștepta să aveți senzația că este o mașină complet nouă în comparație cu modelul actual.

Data lansării: octombrie 2015

Rival pentru Mercedes S-Class

Click aici pentru cele mai recente fotografii spion cu BMW Seria 7.

2015-bmw-7-series-leaked

Foto: BMW Fans-Schweiz

Alți rivali pentru gama de modele Mercedes în 2015:

– Audi TT/TTS Roadster

– Audi R8 

– BMW 6 Series facelift

– BMW X5 Plug-In Hybrid

– Jaguar XF

– Jaguar F-Type 4×4

– Maserati Ghibli diesel (cu putere mai mare)

 

 

Comentati?

Your email address will not be published.