Daimler respinge acuzațiile privitoare la manipularea rezultatelor la testele de emisii

,
1.19K 0

Sunt zile agitate în industria auto, după scandal monstruos în care sunt implicați cei de la Volkswagen. Chiar și cancelarul german Angela Merkel a luat pozție și le-a cerut acestora să rezolve problema rapid și transparent. În acest context, Daimler AG dorește să clarifice lucrurile.

Daimler neagă categoric măsluirea testelor de emisii, după ce o organizație neguvernamentală, Deutsche Umwelthilfe (DUH), a produs suspiciuni în industria auto, susținînd că Mercedes-Benz, BMW și Opel trișează la teste exact ca Volkswagen.

Daimler AG a publicat o declarație prin care își susține punctul de vedere, menționînd că vehiculele companiei se află în concordanță cu normele de poluare stabilite de forul international și îi avertizează pe cei de la DUH că vor fi nevoiți să-și demonstreze supozițiile la tribunal.

  • Respingem categoric acuzațiile conform cărora am manipula testele de emisii la care sunt supuse vehiculele noastre. Un soft, o funcție care să reducă emisiile pe durata testelor nu a fost niciodată utilizată în cadrul companiei Daimler. Acest lucru este valabil atât pentru vehiculele cu motorizare diesel, cât și pentru cele pe benzină. Motoarele noastre sunt în concordanță cu normele în vigoare.
  • În lumina solicitării scrise primite de la DUH în cursul acestei dimineți și care are termen limită la ora 3:00 pm (CET) și a celor șapte întrebări care ni s-au pus, confirmăm că niciuna dintre acuzații nu se aplică vehiculelor noastre. Proiectarea tehnică a motoarelor noastre este în concordanță cu normele în vigoare.
  • Nu ni s-au adus la cunoștință măsurători care să indice că vehiculele noastre nu respect normele în vigoare.
  • Sprijinim în mod activ munca depusă în Europa și în Germania pentru a dezvolta noi metode de testare, care măsoare emisiile pe baza condițiilor reale de trafic.
  • Colaborăm îndeaproape și constructiv cu autoritățile responsabile din Germania, Europa și Statele Unite și oferim, din proprie inițiativă,orice vehicul pentru testare.

CEO-ul de la Volkswagen Martin Winterkorn a demisionat la scurt timp după izbucnirea scandalului. Winterkorn și-a asumat responsabilitatea pentru falsificarea rezultatelor la testele de emisii din Statele Unite, în ceea ce pare a fi cel mai mare scandal din istoria de 78 de ani a celor de la Volkswagen.

Comentati?

Your email address will not be published.