Ghosn nu exclude o cooperare Nissan-Mercedes-Benz pentru pick-up-ul Mercedes

Mercedes pick-up
,
1.33K 0

CEO-ul Nissan, Carlos Ghosn, a infirmat zvonurile conform cărora viitorul pick-up Mercedes-Benz urmează a fi construit pe o platformă Nissan, la o fabrică Nissan.

Carlos Ghosn a declarat că Mercedes-Benz are multe opțiuni pentru dezvoltarea și producția pick-up-ului Mercedes-Benz care urmează a fi introdus pe piață până în 2020. El a mai spus că cei de la Mercedes-Benz ar putea fabrica singuri acest pick-up, împreuna cu Nissan sau cu un alt partener.

Încă nu este nimic sigur dacă Mercedes-Benz va comercializa acest pick-up și în America de Nord. Planurile inițiale vizează piețele din Europa, America de Sud, Australia și Africa de Sud.

Ghosn a infirmat zvonul conform căruia pick-up-ul celor de la Mercedes-Benz s-ar construi intr-o uzină Nissan.

Atât Ghosn, cât și Dieter Zetsche, CEO Daimler, au o listă întreagă de proiecte, de la dezvoltarea de modele noi, cooperarea in segmentul de clasa mini, mica si compacta, la joint-venture pentru uzinele din Tennessee și Mexic, dar și multe alte proiecte pe care încă nu le-au făcut publice.

Ghosn a spus că multe proiecte cu Mercedes-Benz sunt încă la stadiul de discuție, dar acest lucru nu inseamnă că Nissan va juca un rol în proiectarea viitorului pick-up Mercedes-Benz. Cei de la Mercedes-Benz nu sunt constrânși să folosească o platformă Nissan.

Nissan ar putea construi pick-up-ul Mercedes-Benz pe platforma Nissan Navara, conform speculațiilor noastre din 27 Martie, dar de asemenea ar putea folosi și o platformă proprie.

Nissan produce două pick-up-uri în SUA, ambele în Mississipi: Titan de clasă mare și Frontier de clasă medie. Titan este comercializat numai în Statele Unite, iar Mercedes-Benz plănuiește – cel puțin la început – să-și lanseze propriul pick-up în afara SUA, acesta urmand a fi dezvoltat de divizia de vehicule comerciale.

Frontier se comercializează în multe alte piețe, fiind construit în multe uzine din lume.

Ca o concluzie, Ghosn a spus că „Nu există o decizie. Decizia aparține celor de la Mercedes-Benz. Trebuie doar să așteptați până se va ajunge la un consens.

Comentati?

Your email address will not be published.