Mercedes-ul care a încercat să decoleze

Mercedes AMG Petronas pe aeroportul din Edinburgh
,
1.27K 0

315 km/h. Este viteza cu care un avion de pasageri de dimensiuni medii ar decola. Dar din fericire, Mercedes AMG Petronas F1 W03, așa cum a fost condus de Michael Schumacher în 2012, chiar dacă a încercat să decoleze, nu are un propulsor de zbor. Monopostul de Formula 1 a atins această viteză pe pista aeroportului din Edinburgh.

Condusă de fostul pilot de formula 1 și actual concurrent în Campionatul Mondial de Anduranță, Anthony Davidson, F1 W03 a ajuns de la 0 la 100 km/h în 2,9 seconde. 18 secunde mai târziu, Săgeata Argintie atinsese deja 310 km/h. Mașina a fost condusă anterior de septuplul campion mondial Michael Schumacher în Marile Premii ale Ungariei, Belgiei, Italiei și în Grand Prix-ul din Singapore și este propulsată de un motor V8 fără supraalimentare.

Demonstrația de viteză a avut loc în timpul evenimentului “Race the Runway”, un eveniment caritabil patronat de Fundația Prince and Princess of Wales. Pista folosită, de obicei, de avioane, s-a transformat într-una de curse pentru o zi, în timp ce decolările și aterizările au fost transferate pe alte piste.

Race the RunwayOk

În fiecare an, organizația fondată de Prințesa Diana și Prințul Charles îi invite pe poserosii de mașini de înaltă performanță să concureze într-o serie de curse, dar și să doneze pentru fundație. Mercedes sponsorizează de doi ani evenimentul și trimite monștri ai autostrăzilor să se întreacă pe pistă. Un A 45 AMG, un E 63 AMG S Estate, un C 63 AMG Black Series, dar și un SLS 631 AMG Black Series au luat startul în Scoția. Ultimul a obținut cea mai mare viteză, 260 km/h, în timpul unei curse.

Evenimentul din 2014 a înregistrat și un număr record de participanți, 32. Îi puteți vedea pe toți în următorul video.

 

Comentati?

Your email address will not be published.