Mercedes CLS (CLE) 2018 dezvăluit în primele fotografii spion

,
1.86K 0

Noul Mercedes CLS  2018 a fost fotografiat în premieră. Mercedes-Benz lucrează din greu, testând succesorul lui CLS înainte de a-l lansa în 2018.

În 2004, Mercedes-Benz prezenta prima generație CLS, un coupe cu patru uși pe o platformă extinsă a Clasei E contemporane. Rețeta a funcționat și o a doua generație a fost prezentată în 2011, o generație care, din nou, își împărțea platforma cu generația precedentă a Clasei E. Grație site-ului Autoweek.nl, îi putem vedea acum sucesorul, cea de-a treia generație, care va primi și un nume nou.

La sfârșitul lui 2014, Mercedes-Benz anunța că își va organiza atlfel modelele. De exemplu, segmentele sunt împățite în clasele A, C, E și S. Astfel încât cel mai mic crossover este, în mod logic, GLA, iar SUV-ul de clasă medie este denumit GLC. Actualul CLS se afla încă pe piață în perioada vechii structuri a nomenclaturii. Pare logic, așadar, ca noua generație a coupe-ului cu patru uși, derivată din E-Class, să își schimbe denumirea în CLE.

2018-mercedes-cle-5

Fotografiile spion redau un prototip care urmează rețeta CLS familiară. Mașina pare să fie joasă și alungită, iar blocurile luminoase din spate par asemănătoare cu cele de la C-Class și S-Class Coupe. Noua platformă a Clasei E îi asigură viitorului CLE un ampatament cu 6,5 centimetri mai lung și, fără dubii, un spațiu interior superior. Grație folosirii în mare proporție a aluminiului, masa CLE-ului – ca și în cazul Clasei E – ar trebui să scadă cu aproximativ 100 de kilograme față de modelul actual.

În 2018, așteptăm aparița pe piață a noului CLE. Revenirea modelului Shooting Brake pare însă compromisă, din cauza faptului că acesta nu s-a bucurat de succes.

2018-mercedes-cle-3

Foto: Autoweek.nl

Comentati?

Your email address will not be published.