Un brad pentru Regină! Un camion Mercedes-Benz i-a adus Elisabetei a II-a bradul de Crăciun

,
1.7K 0

Un Mercedes-Benz Actros tocmai a efectuat o livrare specială: acest camion Mercedes-Benz a transportat bradul regal de la Coburg din Germania până în fața castelului Windsor, acolo unde locuiește regina Elisabeta a II-a a.

Micul orășel bavarez a fost cel care a trimis bradul special plantat pentru regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Maiestatea Sa va sărbători Crăciunul și anul acesta, ca în fiecare an, la Castelul Windsor, alături de familia regală.

bradul regal Crăciun

Camionul Mercedes-Benz a trecut a ajuns la destinație, la Castelul Windsor, în după-amiaza zilei de 15 noiembrie și a fost imediat ridicat în fața rezidenței regale. În această seară, luminile cu care a fost decorat vor fi aprinse, iar bradul va fi văzut de la distanță.

bradul regal Crăciun

Christoph Hofman și Christian Schleicher au fost cei responsabili cu misiunea secretă care a avut loc în numele reginei. Nu a fost o fost genul de misiune pentru care James Bond ar fi fost delegate. Prețioasa marfă, care a inclus bradul și 2000 de globuri de Crăciun încărcate în aproximativ 100 de cutii de crton, nu a fost deloc ușor de transportat. Misiunea i-a solicitat din plin pe experții în transporturi de marfă cu agabariticee. Bradul măsoară 12 metri în înălțime și are o greutate de 2 tone.

bradul regal Crăciun

De ce anul acesta a fost ales orașul Coburg pentru a trimite, conform tradiției, bradul de Crăciun familiei regale a Marii Britanii? Povestea a început cu două secole în urmă. Prințul Francisc Albert Augustus Carol Emanuel, Duce de Saxonia și străbunic al Reginei Elisabeta a II-a, este cel mai cunoscut rezident al orașului Coburg. Soțul reginei Victoria a primit titlul de Prinț Consort în 1857, iar el este creditat cu introducerea tradiției aducerii bradului de Crăciun în Anglia, în 1848. Având la bază acest legături istorice, familia ducală din Coburg a oferit familiei regale britanice un brad de Crăciun din propria pădure.

bradul regal Crăciun

Vopsită în argintiu, o culoare potrivită pentru sărbătorile de iarnă, unitatea tractoare este un Mercedes-Benz Actros 1845 LS, propulsat  de cea de-a doua generație a motoarelor diesel OM 471, care dezvoltă o putere de 449 CP. Acesta este echipat cu funcții ca Predictive Powertrain Control, cruise control, ESP și Active Brake Assist 3, dar și cu o gamă largă de sisteme de asistență, cum ar fi asistentul de menținere a benzii de circulație, Lane Keeping Assist, Attention Assist și Proximity Control Assist. Sistemul telematics FleetBoard a oferit asistență pentru stabilirea rutei din Germania până în Anglia.

Comentati?

Your email address will not be published.