Hypercar-ul Mercedes-AMG 2018 va avea 1000 CP

,
1.38K 0

Hypercar-ul Mercedes-AMG 2018 va dezvolta aproximativ 1.000 CP și va fi produs într-o serie limitată de 200 sau 300 de unități, a confirmat șeful Mercedes-AMG, Tobias Moers, la Salonul Auto de la Los Angeles.

Într-o declarație pentru Autocar, Moers a recunscut prezența cifrei de 1.000 CP, dar a negat zvonurile recente care vorbeau peste 1.200 CP pentru modelul reprezentativ Mercedes-AMG, care își va face apariția în 2018. Noul model va fi o mașină cu două locuri, construită în totalitate din fibră de carbon și cu un motor amplasat median. Scopul designului acestui hypercar a fost să creeze “cel mai eficient hypercar cu o capacitate dinamică uluitoare, nu neapărat cel mai puternic, însă”. Caroseria mașinii va fi construită în jurul unei structuri din fibră de carbon similare celei folosite în Formula 1, cu soft și tehnologie preluate de la monopostul Mercedes F1 W07.

“Vom crea o mașină AMG hibrid puternică, ce va prezenta trenul nostru de rulare din Formula 1. Sub comanda AMG, companiile noastre care construiesc mașini ultra-performante își vor uni forțele pentru a crea cel mai eficient și, în același timp, cel mai puternic și mai spectaculos AMG din toate timpurile; mulți ar putea chiar să-l numească hypercar,” a adăugat Thomas Weber, șeful diviziei de cercetare și dezvoltare de la Mercedes-AMG.

Hypercarul Mercedes-AMG va fi propulsat de “trenul de rulare integral folosit la ora actuală în Formula 1”, susțin oficialii. Acest lucru confirmă prezența unei capacități de 1,6 litri și folosirea unui sistem de recuperare a energiei care se regăsește la monoposturile din Formula 1: MGU-K, un sistem care convertește energia mecanică și termică în energie electrică ce poate fi stocată în sarcini ulterioare, și un sistem MGU-H care duce căldura către evacuare, folosind-o pentru a crea energie electrică.

“Dar indiferent de cum îi veți spune, cu siguranță va arăta ce înseamnă brand-ul nostru în viitor, cu tehnologie de propulsie extrem de eficientă și inteligentă. Bineînțeles, nu se va face niciun compromis în privința aspectului emoțional al aceste mașini,” a mai spus Weber.

Sursă: Autocar

Comentati?

Your email address will not be published.