Primul pick-up Mercedes-Benz este pe cale să devină realitate

,
1.81K 0

Primul pick-up Mercedes-Benz este pe cale să devină realitate. Însuși Dieter Zetsche, CEO Daimler, a confirmat planul companiei de a intra în acest segment până în 2020.

”Un pick-up Mercedes-Benz va contribui la atingerea obiectivelor noastre de vânzări,” explică Zetsche. ”Vom intra în acest segment cu imaginea noastră distinctivă de brand și cu toate caracteristicile: siguranța, confortul, motorizări și valoare.”

Primul pick-up al celor de la Mercedes-Benz va fi construit de divizia de vanuri comerciale a companiei. Încă nu a fost luată nicio decizie referitoare la poziționarea modelului sau la ce platformă va folosi acesta. Singurul detaliu confirmat de oficialii Daimler are în vedere capacitatea de încărcare a noului pick-up, estimată undeva la o tonă. Dacă luăm în considerare fapul că Mercedes-Benz Citan este de fapt un Renault Kangoo sub acoperaire, nu ar fi deloc greu să ne imaginăm că viitorul pick-up va prelua AND-ul actualului Nissan Navara.

Conform unui purtător de cuvânt Daimler, citat de Automotive News, Mercedes-Benz nu a luat încă decizia dacă va comercializa vehiculul și pe piața americană. Este de la sine înțeles faptul că neglijarea unora dintre cei mai importanți clienți de pick-up-uri nu ar fi o mișcare inteligentă. Anul trecut, trei din patru cele mai bine vândute mașini în Statele Unite au fost pickup-urile Ford F-150, Chevrolet Silverado și Ram 1500.

Cei de la Mercedes-Benz sunt de părere că segmentul a avansat destul de mult pentru a permite propriului său model să prospere. Chiar și principala sursă de venit a celor de la Ford, F-150 ajunge să coste 50.000 de dolari în versiunea de top. „Un exemplu asemănător a fost introducerea cu succes a noului Clasa M în urmă cu vreo 20 de ani. Fiind primul vehicul sport utilitar (SUV) fabricat de un producător de mașini de lux, Clasa M a redefinit complet segmentul.”

Pătrunderea pe terioriul pick-up-urilor va deschide noi orizonturi pentru Mercedes-Benz în bătălia pentru primul loc în topul vânzărilor mașinilor de lux, concurând cu rivali renumiți precum BMW sau Audi. De altfel, e puțin probabil ca aceștia din urmă să urmeze exemplu Mercedes-Benz și să își lanseze propriul pick-up.

Momentan, Mercedes-Benz ocupă cea de-a treia poziție, dar plănuiește să depășească Audi și BMW, liderul de piață raportat la vânzări, până la sfârșitul deceniului.

Comentati?

Your email address will not be published.