Revoluție Mercedes: Patru noi mașini electrice

,
1.42K 0

Mercedes se reinventează. Nu una, ci patru mașini electrice sunt programate să fie lansate în următorii patru ani, toate având la bază propria versiune a noii platforme modulare EVA.

Un aspect important din strategia companiei Mercedes este, evident, extinderea gamei de mașini electrice. În această toamnă, nemții vor lansa Smart Fortwo, Smart Fortwo Cabrio și smart-ul Forfour cu patru locuri, în variantă electrică. Micul brand se poate numi cu mândrie singurul producător auto din lume care oferă modelele sale și cu motor termic, și cu motor electric.

2017 continuă cu GLC F-Cell. Având la bază actualul GLC, acesta este propulsat prin intermediul tehnologiei cu pilă de combustie pe hidrogen, în timp ce, în traficul urban, un motor electric asigură deplasarea, acesta necesitând încărcarea la priză pentru cel mult 50 de kilometri. Acest lucru elimină nevoia de a căuta o stație de încărcare cu hidrogen. Per total, autonomia este de aproximativ 500 km. Versiunea cu celulă pe combustibil va fi urmată apoi de un GLC electric, care poate fi încărcat rapid, în numai cinci minute, pentru o autonomie de 100 de kilometri. Autonomia totală: 500 km.

Pentru viitoarea generație de vehicule pe baterii, Mercedes a dezvoltat o nouă platformă, prescurtată EVA. Inițial, Mercedes a intenționat să folosească platforma standard MRA, dar transformarea GLC-ului convențional într-o mașină cu propulsie cu celulă pe combustie sau cu propulsie eletrică nu avea niciun sens din punct de vedere economic. În cele din urmă, doar 20% dintre piese sunt identice.

Două limuzine și două SUV-uri electrice

Pe noua paltformă modulară EVA, Mercedes va construi inițial o limuzină electrică de lux, de dimensiunile Clasei S. Primul model electric va fi anticipat nu mai târziu de luna viitoare, la Salonul Auto de la Paris. Următorul la rând va fi un SUV de dimensiunile lui GLC, un vehicul sport utilitar de clasă mare, în genul modelului GLS, iar apoi urmează încă o limzuină electrică ce va avea la bază noua Clasă E.

În acest mod, Mercedes va obține, în sfârșit, un portofoliu complet, care poate concura cu programul celor de la Tesla. Primul model va ajunge pe piață în 2019 și va beneficia de bateria litiu-ion ultra-modernă furnizată de sucursala Dailmler, German Accumotive.

Este important de știut: începând cu 2020/21, vor fi stații de încărcare rapidă în toată lumea – care vor face călătoriile mult mai ușoare. Pentru ruta Stuttgart – Berlin, timpul de încărcare va ajunge atunci la numai 15 minute.

Pentru călătoriile pe distanțe lungi, Mercedes recomandă vehiculele cu propulsie pe pilă de hidrogen, ca o alternativă la mașinile electrice: numărul total de stații de încărcare cu hidrogen pe teritoriul Germaniei este programat să crească până în 2023 de la 50, câte sunt în present, până la 400, pentru a acoperi nevoile zilnice, mai ales pe rutele pricipale.

Mercedes va avea propriul brand electric

La fel ca BMW și sub-brand-ul său i, Mercedes va dezvolta o gamă electrică alternativă sub umbrela unui nou brand, care va fi prezentat  la Salonul Auto de la Paris. Acest sub-brand se va numi Mercedes-EQ. La Paris, un concept de lux va oferi o imagine concretă a viziunii celor de la Mercedes în ceea ce privește mașinile electrice.

Sursă: Auto-motor-und-sport.de

Comentati?

Your email address will not be published.