Bentley Bentayga dezvăluit. Cel mai scump SUV din toate timpurile

Bentley Bentayga 1:43
,
1.38K 0

Dominația Mercedes la vârful piramidei SUV-urilor este pe cale de a lua sfârșit. Bentley Bentayga, primul crossover din istoria brand-ului britanic, va deveni cel mai scump SUV din lume, eclipsînd atât GL, cât și G-Class.

Premiera este bătută în cuie pentru ediția de anul acesta a salonului auto de la Frankfurt, din septembrie. Dar așteptarea a luat sfârșit mult mai devreme, design-ul final al noului Bentley Bentayga fiind dezvăluit grație site-ului Carnewschina.com. Viitorul 4×4 va fi dezvăluit în această toamnă și va fi disponibil la vânzare începînd cu anul viitor.

Ce a picat în mâna colegilor noștri chinezi nu este un set întreg de fotografii oficiale înfățișînd Bentley Bentayga în mărime naturală, ci o copie la scara 1:43. După cum arată, modelul este realizat de partenerul pe termen lung al celor de la Bentley, Kyosho.

Din punct de vedere al design-ului, Bentayga nu aduce surprize. Liniile sale evocă atât cel mai recent Flying Spur, cât și Touareg 2 de la Volkswagen, renunțînd la detaliile bombastice ale strămoșului său prezentat sub formă de concept, EXP F9.

Construit pe aceeași platformă MLB Evo ca și vărul său Audi Q7, primul SUV de serie din istoria Bentley va fi disponibil în versiuni de motorizare V8, W12 și plug-in hybrid. Bentley Bentayga propulsat de motorul W12 ar trebui să atingă o viteză maximă de peste 300 km/h, adjudecîndu-și astfel titlul de cel mai rapid SUV din lume.

Bineînțeles, Mercedes nu poate privi cu indiferență noul SUV care le dă celor de la Bentley motive de mândrie și bucurie. Nemții lucrează la propria lor replică, un nou SUV ultra-luxos, programat să devină cel de-al treilea membru al sub-brandului aristrocrat Mercedes-Maybach. Avînd la bază viitorul Mercedes GLS, noul SUV Maybach va fi croit pe gustul piețelor din Asia și Orientul Mijlociu.

Comentati?

Your email address will not be published.