Cele mai recente poze spion ale noului Mercedes-Benz Clasa S Cabrio

,
2.23K 0

Gama Mercedes-Benz Clasa S face exact ceea ce a făcut și Universul dintotdeauna…. se extinde în permanență. În prezent există patru modele, în timp ce al cincilea (și ultimul) a fost spionat de curând.

Nu mai e niciun secret faptul că Mercedes-Benz plănuiește o versiune fără acoperiș pentru noua Clasă S Coupe, iar felul în care va arăta e destul de previzibil, însă fotografierea Clasei S Cabrio în carne și oase rămâne, totuși, o știre importantă.

Schimbările aduse părții frontale vor fi minime, dacă nu chiar inexistente, partea superioară a mașinii și cea din spate fiind cele care s-au bucurat de atenția designerilor. Clasa S Cabrio va folosi un plafon din material textil pentru a reduce masa totală a mașinii, dar și spațiul ocupat de plafon atunci când este retractat. Poate nu pare a fi cea mai avansată soluție tehnologică, dar cel puțin îl diferențiază mai clar de versiunea Coupe.

În ceea ce privește motoarele, Clasa S Cabrio împarte aceeași platformă ca și Coupe-ul, așadar vei vedea fețe familiare sub capotă: gama va începe cu S 500 4MATIC cu un V8 biturbo de 455 CP, urmat îndeaproape de două versiuni AMG: S 63 AMG cu 585 CP sau S 65 AMG cu 640 CP.

Întorcându-ne la aspectul exterior al mașinii, putem observa camuflajul care acoperă partea din spate și, în special, stopurile, dar, la o primă vedere, nu par să fie schimbări. Am putea fi martorii uneia dintre cele mai simple și directe transformări de până acum, singura diferență semnificativă fiind plafonul.

Spy-Photo

Cel mai apropiat lucru de un rival pentru mașina asta ar fi un Bentley Continental GTC Cabrio (umblă vorba de un Rolls Royce Wraith – cu toate că Rolls-Royce tinde să nege o posibilă rivalitate) în ceea ce este, altfel, o nișă premium destul de rarefiată.

Toate dotările tehnologice disponibile pe fratele S Coupe vor fi preluate și pe Clasa S Coupe, însă cu anumite completări cum ar fi protecția roll-over care va proteja cei patru ocupanți în cazul în care mașina se răstoarnă.

Evident, prețurile oficiale nu au fost încă date publicității, dar noi ne așteptăm să ni se ceară ceva mai mult decât la Coupe pentru privilegiul de a nu avea un acoperiș deaspura capului. Mașina va fi lansată, cel mai probabil, la sfârșitul anului 2015.

 

Comentati?

Your email address will not be published.