Mercedes GLB 2019: G-Class primește un frate mai mic

,
2.32K 0

Mercedes GLB 2019 reprezintă ideea celor de la Daimler în privința înfățișării unui G-Class mai mic și cu un preț mai accesibil. SUV la modă pe șosea și veritabil vehicul de off-road pe cărări de munte. Va fi aici în doi ani.

Mercedes îndrăznește să facă din GLB o reinterpretare a Clasei G: o alternativă dură și rustică a actualului GLA. Evident, micului G îi lipsește palmaresul tehnic pentru a deveni un veritabil cățărător. Dar cel puțin din punct de vedere vizual, SUV-ul de lifestyle imită personalitatea predecesorului său.

Elementele de design de la modelul original sunt toate prezente: aripile încrețite, semnalizatoarele amplasate în partea din față, grila aproape vertical și cadrele portierelor vopsite în culoarea caroseriei. GLB (nume de cod X 247) va fi disponibil în două versiuni: ca un vehicul relativ compact cu cinci locuri și ca unul cu șapte locuri, cu un ampatament cu 120 mm mai lung. Acoperișul înalt și spatele abrupt creează spațiu suficient pentru bagaje de dimensiuni mari. Revoluționar este și interiorul modelului GLB: în prim plan se află volanul cu două touchpad-uri preluate de la noua Clasă E, dar și un ecran nou cu tehnologie touch în consola centrală, care va înlocui controlerul Comand.

mercedes-glb

La baza modelului Mercedes GLB 2019 se află platforma cu tracțiune față MRA. Pentru că actuala generație A-Class și modelele corespondente s-au vândut în peste 600.000 de unități pe an, contabilii de la Mercedes au dat undă verde tehnologiilor claselor superioare, de la trenuri de rulare hibrid și până la sisteme de asistență de ultimă generație, pentru a face rularea semi-autonomă posibilă.

Totuși, nu vor exista motoare cu trei cilindri, pentru că cei de la Mercedes rămân loiali unității cu patru cilindri. La capitolul benzină, o unitate de 1,6 litri și trei motoare de doi litri vor fi disponibile, în timp ce fanii propulsiei diesel vor beneficia de motoare de 1,6, respectiv 2 litri, cu două versiuni de putere.

Foto: Autobild.de

Comentati?

Your email address will not be published.