Noul Audi R8, spionat în haine de serie

,
1.6K 0

Noul Audi R8 a fost surprins în haine de serie, cu mai puțin de o lună înaintea debutului său oficial din cadrul Salonului auto de la Geneva. Păstrează proporțiile predecesorului său şi configurația cu motor central.

Cea de-a doua generație R8 este ușor de recunoscut drept un Audi în straie de supercar. Partea din față a fost ușor redesenată, grila, prizele de aer şi paraşocul mai agresive fiind cele mai evidente modificări.

Audi R8

Supercar-ul Audi va moșteni de R8 e-tron structura compozită, care conține un procentaj de 23 la sută fibră de carbon pentru șasiu. Arcurile suspensiei făcute din polimer armat cu fibră de sticlă, frânele ceramice și axurile spate construite din titaniu vor contribui la menținerea greutății sub pragul de 1,500 kg, fără a compromite performanțele. Este de așteptat ca Audi să implementeze și o capotă, respectiv un plafon din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP).

Sub capota noului R8 vom regăsi versiuni recalibrate ale actualelor motoare V8 și V10. Sistemul de dezactivare a cilindrilor și tehnologia stop-start vor aduce o economie de combustibil de 10%. Puterea va sări de 450 CP, respectiv 570 CP, conform unei creșteri de cel puțin 25 CP în cazul ambelor versiuni.

Noul R8 V8 este așteptat să sosească în showroom-urile Audi anul viitor, la un preț de pornire estimat la peste 100,000 de euro.

Comentati?

Your email address will not be published.