Primul SUV Bentley dezvăluit. Urmează replica Mercedes-Maybach

,
1.22K 0

Bentley Bentayga a fost din nou spionat în faza finală a testelor de dinaintea lansării programată pentru această toamnă, răspunsul Mercedes-Maybach urmînd să apară și el, cât de curând.

Primul SUV de serie de la Bentley va fi disponibil în versiunile V8, W12 și plug-in hybrid. Bentley Bentayga propulsat de motorul W12 ar trebui să atingă o viteză maximă de peste 300 km/h, adjudecîndu-și titulatura de cel mai rapid SUV din lume. Între timp, versiunea hibrid va încerca să cucerească inimile ecologiștilor cu o autonomie maximă de 30 de mile (48 de kilometri).

Bentayga ar trebui să devină cel mai bine vândut model de la Bentley, cu evoluții excelente pe piețe cum ar fi cea chineză și cea americană, acolo unde segmentul SUV se dezvoltă deja de trei ori mai repede decât piața în ansamblul ei. Conform președintelui Bentley, Wolfgang Dürheimer, predicția pentru vânzările anuale ale SUV-ului ultra luxos vor depăși cifra de 3 000 de unități, un obiectiv stabilit încă de la începutul fazelor de dezvoltare.

Cum era de așteptat, Mercedes pregătește propria replică pentru noul SUV de la Bentley. Noul model, poziționat ca rival direct pentru Bentayga, ar trebui să devină cel de-al treilea membru al sub-brand-ului Mercedes, care se află în continuă creștere, Mercedes-Maybach. Bazat pe viitorul off-roader Mercedes GLS, acesta va alimenta cererile de 4×4 pe piețe ca Asia și Orientul Mijlociu.

Planul de a adăuga o nouă gamă SUV seriei Mercedes-Maybach a fost confirmată deja de Martin Hulder, managerul de proiect pentru seria restructurată S-Class. “Vom face mai multe modele Maybach, dar nu pentru toate vehiculele. Orice Maybach trebuie să aibă un rost, pentru că nu vorbim doar despre a pune o emblemă pe o mașină”, a dezvăluit acesta la începutul acestui an.

Sursă foto: AUTOMEDIA

Comentati?

Your email address will not be published.