Hamilton rămâne la Mercedes până în 2018 și devine cel mai bine plătit sportiv britanic

,
1.17K 0

Lewis Hamilton pune capăt speculațiilor care au durat luni de zile. Dublul campion mondial și-a reînnoit contractual și va rămâne alături de Mercedes AMG Petronas pentru următorii trei ani.

Lewis Hamilton va rămâne la volanul monopostului Mercedes AMG Petronas până la sfârșitul anului 2018. Și sigur nu o va face pe gratis. Hamilton are motive să zâmbească tot drumul până la bancomat. Contractul pe încă trei sezoane în va aduce în cont 140 de milioane de euro, o sumă care îl face cel mai bine plătit sportiv britanic.

Lewis Hamilton3

“Mercedes este casa mea – spune el – și nimic nu m-ar face mai fericit decât șederea mea aici pentru încă trei sezoane. Aceasta este o companie plină de oameni pasionați de curse, de la manageri și până la muncitorii din frabrică, toți avînd o foame incredibilă de victorii. Chiar și după triumful de anul trecut, sunt și mai înfometați, iar eu mă simt la fel”, spune omul care a adjudecat tilul mondial pentru echipa sa cu 11 victorii în sezonul 2014. Aceste cifre sunt cele care l-au transformat în primul pilot după Juan Manuel Fangio, care le-a adus titlul celor de la Mercedes.

Lewis Hamilton2

“Monopostul Mercedes pe care îl pilotez acum este cea mai bună mașină pe care am avut-o vreodată în cariera mea. Este atât de distractive să ieși pe circuit în fiecare weekend, să mergi la limită și să lupți să câștigi pe fiecare circuit”, se laudă Hamilton. Britanicul a ajuns la Mercedes AMG Petronas în 2013 și a obținut prima sa victorie pentru Săgețile Argintii în Marele Premiu al Ungariei din 2014.

Șeful diviziei Motorsport de la Mercedes-Benz, Toto Wolf, crede că a avea continuitate este cu siguranță unul dintre factorii cheie pentru a obține succes în Formula 1. “A fost o prioritate pentru noi să îi reînnoim contractul pentru sezoanele următoare. Am făcut-o la momentul potrivit și nu ne-am grăbit deloc. (…) Personal, abia aștept să mergem mai departe cu cea mai bună echipă din Formula 1 și să scriem istorie împreună.”

Lewis Hamilton 6

Săgețile Argintii și l-au adjudecat și pe Nico Rosberg, după ce pilotul german a semnat vara trecută prelungirea contractului.

Britanicul cu neamțul se află, în prezent, la șefia clasamentului sezonului de Formula 1. Lewis Hamilton este liderul, iar colegul său, Nico Rosberg, îl urmează la 20 de puncte distanță.

Comentati?

Your email address will not be published.