Freightliner Cascadia – Cel mai inteligent camion construit vreodată

,
1.82K 0

Daimler Trucks, liderul indiscutabil al pieței in America prezintă noua sa creație: este vorba despre Freightliner Cascadia, camionul care ridică ștacheta în ceea ce privește conectivitatea și eficiența, grație noilor sale caracteristici aerodinamice și a componentelor ultra-avansate ale trenului de rulare.

Freightliner Cascadia a fost prezentat în Colorado Springs, Colorado. A fost nevoie de o investiție de 300 de miliaone de dolari, de 800 de ingineri și de 5 ani de cercetare și dezvoltare pentru a-l construi.

Freightliner Cascadia

412.000 de unități au fost comercializate din momentul în care Cascadia a fost lansat pe piață în 2007, o cifră care îl transformă în cel mai bine vândut camion din Clasa 8 din regiunea NAFTA, Daimler Trucks devenind astfel cel mai mare producător de camioane din Statele Unite și Canada.

“Noul nostru Freightliner este cel mai conectat camion pe care l-am construit vreodată. Acesta demonstrează Freightliner Cascadiamaniera consistentă în care strategia tehnologiei Freightliner a progresat în Statele Unite. La ora actuală, peste 180.000 de camioane din America de Nord activează online”, a declarat Dr. Wolfgang Bernhard, membru în Consiliul de Adminstrație de la Daimler AG, responsabil cu divizia de Camioane și Autobuze.

Martin Daum, președinte și CEO la Daimler Trucks America de Nord a adăugat: “Noul Cascadia reprezintă mai mult decât o actualizare a succesului nostru. Acest camion propulsează eficiența, conectivitatea și tehnologia sistemelor de siguranță la nivelul următor. O economie semnificativă la consum a fost o prioritate pentru inginerii noștri. Așadar, aceștia au dezvoltat o structură aeroinamică ce ar avantaja un consum redus.”

Spre deosebire de alte companii, Daimler Trucks le oferă clienților americani propriile motoare, transmisii și punți, transformînd succesul trenului de rulare dezvoltat la Detroit într-un veritabil fenomen.

Freightliner este și cel mai bine conectat camion, folosind funcții deja dovedite ale serviciului de diagnostic de la distanță Virtual Technician. Sistemul integrat al camionului transmite un sumar tehnic al stării motorului către Centrul de Clienți de fiecare dată când un martor aprins semnalizează o defecțiune, pentru ca aceasta să poată fi identificată și rezolvată.  Se reduc astfel consumul și costurile la nivel de flotă, crescînd, în schimb, durata de serviciu a vehiculelor.

Freightliner Cascadia este și cel mai sigur camion din lume, datorită noilor tehnologii de siguranță cu care este echipat. Sistemul de iluminare cu tehnologie LED asigură un câmp vizual amplu pe timp de noapte, dar și atunci când vizibilitatea este redusă de condițiile meteo. Camionul este dotat și cu sistem prezente la limuzinele Mercedes, cum ar fi Active Brake Assist, Adaptive Cruise Control și Lane Departure Warning.

Noul Freightliner Cascadia va fi disponibil pe piață începînd cu ianuarie 2017.

Comentati?

Your email address will not be published.